Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Ooievaar

Live

Koolmees

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Merel

Toon alle blogs & vlogs

Een ander nest, andere hoofdrolspelers

Arda van der Lee, STORK | zondag 26 februari 2023 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 202x

Ook dit jaar weer een camera gericht op een ooievaarsnest. Natuurlijk, hoor ik u denken, Beleef de Lente zonder de ooievaar kan eigenlijk niet! En dat vinden wij, team ooievaar, natuurlijk ook. Dit jaar is de camera op een nieuw nest gericht.
Het nieuwe nest

De afgelopen jaren waren wij te gast bij de ooievaars op het stadhuis in Gennep. We leefden mee met hun wel en wee en zagen met elkaar hoe er succesvolle jaren waren dat de jongen uitvlogen. Maar ook dat er jaren waren dat het niet lukte om de jongen vliegvlug te krijgen.

Friesland

Na een aantal jaren Limburg is het leuk om de focus weer eens te richten op een ooievaarsnest in een ander deel van Nederland. We gaan van het zuiden naar het noorden, naar Friesland. Een nest in Nijetrijne, een heel andere omgeving.

Vaste bewoners

De 'vaste' bewoners zijn daar terug op het nest en laten zich niet van de wijs brengen door de camera. Wij hopen met hen en met u op een mooi seizoen. Wij hebben er weer zin in. 

 

 


STORK

STORK, de Engelse naam voor een echte Nederlandse vogel: de ooievaar. STORK is een vrijwilligersorganisatie, die zich belangeloos inzet voor de ooievaars in Nederland. In de jaren zestig waren de ooievaar in Nederland vrijwel uitgestorven, door het gebruik van zware pesticiden zoals DDT. Om de ooievaar te laten terugkeren, hebben vele vrijwilligers en Vogelbescherming Nederland zich sinds 1969 flink ingezet. Het doel was de terugkeer van de ooievaar als broedvogel in Nederland. Dat lukt. Met de ooievaars lijkt het nu goed te gaan. Het aantal broedparen neemt weer toe. Bezoek de website van STORK


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Ooievaar Alle Beleef de Lente blogs