Navigatie overslaan

Uitgevlogen

Steenuil

Uitgevlogen

Vijver

Uitgevlogen

Kerkuil

Uitgevlogen

Ooievaar

Uitgevlogen

Gierzwaluw

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Merel

Uitgevlogen

Scholekster

Uitgevlogen

Boerenlandvogels

Uitgevlogen

Zeearend

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Koolmees

Geen broedsel

Boerenzwaluw

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs
Zeearenden op Nest door Albert Eggens

Door Albert Eggens

Een abrupt einde aan het beleef de lente-seizoen van de zeearend.

Albert Eggens | dinsdag 27 juni 2023 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 193x

En daarmee ook het uitvliegen waar we met z’n allen zo op zaten te wachten.

Beste Beleef de Lente volgers,

Het spijt ons dat wij jullie moeten meedelen dat onze geliefde camera bij het zeearend nest is uitgeschakeld voor dit seizoen. Vanwege een ongelukkige kabelbreuk dicht bij de boom zelf is ons het zicht op het nest ontnomen. Daardoor kunnen wij helaas niet van dichtbij meemaken hoe de twee jongen ergens begin juli zullen uitvliegen. Het is een teleurstelling voor ons allemaal, maar we willen benadrukken dat dit soort technische problemen soms onvermijdelijk zijn. Voor dit seizoen gaat de breuk niet meer hersteld worden.

Hoewel wij het niet meer van dichtbij kunnen meemaken gaat het leven op het nest gewoon door en wij zullen jullie in de chat zowel mogelijk op de hoogte houden van de gebeurtenissen in en op het nest voor zo ver we kunnen waarnemen vanuit het veld. Uiteraard komen we nog met een eindblog en filmpje.

 

Dank

We willen jullie nogmaals bedanken voor jullie geduld en steun tijdens dit avontuur met de zeearenden. We hebben samen genoten van alle prachtige momenten die voorbij zijn gekomen. En we hopen dat we jullie in het volgende seizoen weer mogen verwelkomen.

Uiteraard zijn er ook nog andere camera’s bij Beleef de Lente waar ook nog veel te beleven valt. Verder gaat nogmaals de dank uit aan allen die er zoveel tijd in hebben gestoken om alle prooien die zijn aangeleverd te noteren. Daarmee is weer een belangrijk aandeel geleverd om deze prachtige vogel te beschermen en behouden voor Nederland.

Namens het gehele beleefde lente zeearend team bedankt!

 

Door Sip Veenstra

Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Zeearend Alle Beleef de Lente blogs