Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Ooievaar

Live

Koolmees

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Merel

Toon alle blogs & vlogs

Echt lente!?

Arda van der Lee, STORK | donderdag 5 maart 2020 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 780x

Gister was het plotseling lente. Geen harde wind, geen regen en een zonnetje. Overal hoorde ik vogels. Het bekende ti-tu-ti-tu-ti-tu van de koolmees, het 'wekkertje' met rollers en trillers van de winterkoning, de slag van de vink en het vrolijke liedje van de roodborst.

En ook bij de ooievaars is het lente. Op veel nesten zijn man en vrouw al weken druk met klepperen, slepen met takken en graspollen. Er wordt ook weer geslapen op het nest.
En ook al regent het vandaag weer en giert de wind om het nest, ze hebben de lente in de kop. 

Blij

Voor mij hoort bij de lente ook het schrijven van het weblog bij de ooievaars van Beleef de Lente. Inmiddels schrijf ik deze verhaaltjes al weer heel wat jaren. Gewoon om meer mensen de liefde voor ooievaars bij te brengen. Het is fascinerend dat er weer ooievaars zijn, vroeger zag je ze nooit. Als er eentje over komt vliegen word ik nog steeds blij.

En nu voor het 3e jaar is het nest in mijn eigen tuin bewoond. 's Ochtends worden we gewekt door het klepperen, midden in de nacht zie ik hun silhouet op het nest. Hoe bijzonder is dat?

 


STORK

STORK, de Engelse naam voor een echte Nederlandse vogel: de ooievaar. STORK is een vrijwilligersorganisatie, die zich belangeloos inzet voor de ooievaars in Nederland. In de jaren zestig waren de ooievaar in Nederland vrijwel uitgestorven, door het gebruik van zware pesticiden zoals DDT. Om de ooievaar te laten terugkeren, hebben vele vrijwilligers en Vogelbescherming Nederland zich sinds 1969 flink ingezet. Het doel was de terugkeer van de ooievaar als broedvogel in Nederland. Dat lukt. Met de ooievaars lijkt het nu goed te gaan. Het aantal broedparen neemt weer toe. Bezoek de website van STORK


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Ooievaar Alle Beleef de Lente blogs