Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Torenvalk

Live

Boerenlandvogels

Live

Huismus

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Ooievaar

Geen broedsel

Merel

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs

Eat, sleep en repeat

Albert Eggens | vrijdag 5 mei 2023 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 175x

Dat is wat onze pykjes doen. Er gebeurt momenteel niet zo veel op het grote nest en toch gebeurt er wel heel veel, want ze groeien als kool.

Eat sleep en repeat en nog meer

Ze doen natuurlijk meer dan alleen maar slapen en eten. Ze kijken ook de wijde wereld in en dat doen ze af en toe gevaarlijk dicht bij de rand. Maar nooit zo dicht dat ze eruit zullen vallen. Ze proberen af en toe te lopen al gaat dat nog erg onhandig waarbij ze struikelen over hun eigen enorm grote poten. Het is erg aandoenlijk om naar deze twee te kijken.

Grauw gans

Waar we de eerste twee weken weinig tot geen grauwe gans pullen gezien hadden worden ze nu toch wel met enig regelmaat aangesleept. Soms zelf levend en wel. Ja niet altijd even een fijn gezicht maar ook dat is de natuur, eten of gegeten worden. De grauwe ganzen in de omgeving hebben nu jongen. En als we kijken naar vorig jaar is dat twee weken later dan dit jaar. Uitzonderingen uiteraard daar gelaten

Nieuws uit de regio.

Dit zeearend nest is zoals jullie wel weten niet het enige zeearend nest van Friesland, vorig jaar had het zeearend paar in Koudum maar liefst 3 kuikens die ook alle drie zijn uitgevlogen. Drie kuikens voor de zeearend is zeldzaam en is nog maar enkele keren waargenomen in Nederland. Nu wil het toeval zo zijn dat ditzelfde zeearenden paar in Koudum ook dit jaar weer drie kuikens heeft weten uit te broeden. Ze kunnen er wat van daar in Koudum. Maar daar blijft het niet bij. Het paar in Makkum had vorig jaar 1 jong dat ook is uitgevlogen en ook daar zijn er dit jaar drie kuikens uitgebroed, wat een resultaat. Ik hoop dat ze allemaal kern gezond zullen uitvliegen en wie weet maken we dat ook nog eens mee hier voor de camera van Beleef de lente.


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Zeearend Alle Beleef de Lente blogs