Navigatie overslaan

Uitgevlogen

Steenuil

Uitgevlogen

Vijver

Uitgevlogen

Kerkuil

Uitgevlogen

Slechtvalk

Uitgevlogen

Ooievaar

Uitgevlogen

Lepelaar

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Nijlgans

Uitgevlogen

Merel

Uitgevlogen

Torenvalk

Geen broedsel

Kauw

Geen broedsel

Gekraagde roodstaart

Toon alle blogs & vlogs

Door Rianne Pickert

Drukte in de kast

Rianne Pickert | woensdag 22 april 2020 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 121x

Ons kauwenvrouwtje heeft zoals ik voorzichtig voorspeld had vijf prachtige eitjes gelegd. Nu is dus een saaie periode aangebroken: het broeden. Tenminste, dat zou je denken…. Maar dit zijn de kauwen en dus is het nooit saai!

Onverwacht bezoek

In de nacht van 19 op 20 april is er een marter op bezoek geweest. Vrouw schoot gelijk de kast uit en liet de eitjes alleen. Gelukkig was de kast toch niet uitnodigend genoeg voor de marter om een kijkje binnen te nemen. Misschien is dat door de dubbele opening of had de marter zijn maaltje al bij elkaar gescharreld. Voor een marter zijn die biologische eitjes natuurlijk wel een goed maaltje! Tenminste, biologisch…? Zouden de kauwen alleen biologische patatjes eten? Naja in ieder geval vrij uitloop dan.

 

Burenruzie

Naast de marter hadden de kauwen nog ander bezoek, namelijk van soortgenoten. Een vreemde kauw drong de kast binnen en stort zich op vrouw. Het gaat er best heftig aan toe en men vreesde voor de eitjes. Gelukkig komen ze heelschaals uit het gevecht tevoorschijn. Snappen ze dan niet dat er genoeg ruimte is voor 2 vrouwen? Schijnbaar niet. Ondertussen probeert man de rust te bewaren met nestmateriaal en lekkere hapjes. Hopelijk komen er niet nog veel meer bezoeken, een beetje rust is ons paartje nu wel gegund!


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Kauw Alle Beleef de Lente blogs

Deel dit bericht