Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Boerenlandvogels

Live

Huismus

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Torenvalk

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Ooievaar

Geen broedsel

Merel

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs

Drukte en rust

Rianne Pickert | vrijdag 5 april 2024 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 98x

Het is alweer even geleden sinds de laatste blog. Intussen is er weinig en toch ook veel gebeurd. Op dit moment is het vooral de hop uitzitten en hopen dat het tot die tijd rustig blijft op het nest.

Veldwerkseizoen

Niet alleen voor de visarend breekt een drukke periode aan. Als ecoloog loop ik nu veel buiten, op zoek naar broedende huismussen, en straks gierzwaluwen en vleermuizen. Het hele team was druk de laatste tijd, maar nu komen er weer regelmatig blogjes van ons! Nu snel naar de ontwikkelingen van het nest.

Ganzen

In mijn vorige blog schreef ik nog dat ik hoopte dat de ganzen dit jaar het nest met rust zouden laten, maar blijkbaar hebben ze mijn blog niet gelezen… Elke keer als M het nest bezoekt zijn ze er als de kippen (uuh ganzen dus) bij. Echt heel veel moeite om ze weg te jagen doet hij nog niet, hopelijk zal hij fanatieker worden als er een V aanwaait. Met deze zuidenwind kan ze elk moment arriveren!

Marter

Nog een terugkerende gast is de boommarter, niet te verwarren met de steenmarter, die meer in dorpen en randen van steden voorkomt. Al twee keer kwam hij kijken of er eieren te halen waren, dus ik denk dat we hem nog wel vaker zullen terugzien. Ik blijf het een prachtig dier vinden (de steenmarter trouwens ook), al hoop ik dat hij de eieren van de visarend met rust gaat laten!

Andere broedparen

Er is intussen ook wat nieuws over de andere visarenden in de Biesbosch. Zo is het paartje van het Brabantse deel weer terug. Ze zijn druk bezig met het nest opknappen en slapen samen op het nest. Wat zou het heerlijk zijn als wij dit straks ook mogen zien met onze Biesbaas. Als de hop opgelost is gaan we weer verder met genieten van het prachtige beeld van deze camera!


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Visarend Alle Beleef de Lente blogs