Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Ooievaar

Live

Koolmees

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Merel

Toon alle blogs & vlogs
Ronald Harxen / Fred van Diem

Door Ronald van Harxen
Voorzitter werkgroep STONE

Driewerf hoera voor de drieling

Ronald van Harxen, STONE | donderdag 30 april 2020 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 788x

Zo zit je er weken naar uit te kijken, zo zijn in een tijdsbestek van nog geen 8 uur 3 witte, harde balletjes veranderd in 3 witte, zachte bolletjes. Een goocheltruc waar Hans Kazan zijn vingers bij zou aflikken. En helemaal omdat de bolletjes eerst in de balletjes zaten. Elke keer weer een wonder!

Snel, sneller, snelst

Op de voormalige Koninginnendag om 6.11 uur de eerste, om 7.44 uur de tweede en om 14.04 uur de derde. Een van de snelste uitkomraces ooit! De snelste staat op naam van een nest in Heelweg waar in 2005 de 4 jongen er maar 4.31 uur over deden voordat de laatste het licht aandeed. Weliswaar waren de jongen van vorig jaar een stuk sneller - 2.41 uur - maar daar ging het maar om 2 jongen omdat nummer 3 het vertikte uit te komen. Die telt dus niet. Het langste duurde het bij de jongen uit 2018: 26.08 uur. Dat kwam vooral omdat nummer er aanvankelijk geen zin in leek te hebben. Die kwam pas ruim 20 uur na nummer 3. 

Even sterk

Een beetje op hetzelfde moment uitkomen heeft zo zijn voordelen. Dan ben je allemaal even 'sterk' als ma lekkere hapjes uitdeelt. Vergelijk dat eens met de het drietal bij de kerkuil. Het eerste jong daar is straks al 5 dagen als nummer 3 pas komt kijken. Niet moeilijk te raden wie de beste plek aan tafel heeft.

Lieve mams

Dit blog had trouwens ook kunnen beginnen met een quote van Hansje: "Lieve mams, je raadt nooit waar mijn nieuwe huis staat." Want wat wil het geval? Vanavond troffen we rechtspoot van vorig jaar, officieel te boek staand als 4.849.502. Ze - een vrouwtje dus - zat te broeden op 3 eieren, precies 961 meter van haar geboorteplek. Ook deze dame verkoos er dus voor om in de buurt te blijven en niet de wijde wereld in te trekken. Verstandige keus, uiteraard. Wie wil er nu niet in Winterswijk wonen! Klein eigenaardigheid - van wie zou ze het hebben? - volgens de dame des huizes deed .502 'het' elke vrijdag stipt om 20.30 uur. Ook nu ze al op eieren zit. Uiteraard houden we u op de hoogte van haar vorderingen.

En lief broertje?

Broerliefs vrouw zit overigens nog op eieren. Eentje meer dan zijn zus, dat dan weer wel. Ook van zijn wederwaardigheden houden we u natuurlijk op de hoogte in ...

Next time in Peyton Place ... (to be continued). 


STONE

Steenuilenoverleg Nederland (STONE) is een landelijke werkgroep die steenuilenbescherming en -onderzoek co├Ârdineert, stimuleert en faciliteert. Daartoe wordt samengewerkt met relevante binnen- en buitenlandse, professionele en vrijwilligersorganisaties. STONE is een vrijwilligersorganisatie, zonder betaalde krachten. Bezoek de website van STONE


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Steenuil Alle Beleef de Lente blogs