Navigatie overslaan

Uitgevlogen

Steenuil

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Vijver

Uitgevlogen

Kerkuil

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Torenvalk

Uitgevlogen

Boerenlandvogels

Uitgevlogen

Huismus

Uitgevlogen

Zeearend

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Ooievaar

Geen broedsel

Merel

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs

Doldrieste kuikens

Anjo Schouten | zaterdag 27 mei 2023 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 170x

Als u gisterenavond heeft gekeken, en gezien de kijkcijfers was u er één van, dan begrijpt u het doldriest. De voorraad leek op en het grut wilde voer. Dan ben je als ouder uil moedig als je de kast in gaat. Het leek wel de Drie Dwaze Dagen. Totale gekte bij het gat.

Je weet dat het komt

Het moment waarop de kuikens lekker voor het gat gaan staan. Leuk voor de prooitellers. Manmoedig proberen de kijkers het bij te houden in OZ, maar er was gisterenavond eens een heuse meikever race. Om dol van te worden, het leek wel prime time tv. Niet dat de middag nu zo zen was. Een van die kuikens dacht maar eens een grote stap te maken en ging doelbewust de sluis in. Vrouw kon het niet waarderen. Ze heeft haar vleugels vol aan het viertal. Haar geluk, de kleinste blijft meestal braaf achterin.
Op avontuur

Rare jongens/meisjes

Het ene moment breken ze de tent af, om even later weer heel braaf tegen vrouw aan te zitten. Die probeert zich over de kuikens heen te persen, soms in een halve stabiele zijligging, of desnoods eentje onder haar staart. En toch, het lukte even. Ik vraag me af hoe ze het voor elkaar krijgt. Zij verdient een medaille. Na al die weken broeden, vervolgens het warm houden, het voeren en nu de orde bewaren. Ik weet het, allemaal instinct, maar wat een moedertje. Wel een beetje jammer dat man niet wat meer mag vaderen. Samen voeren is tenslotte al het halve werk. Maar is het bordje leeg, dan moet ie rap de kast uit.
Familiediner

Het gaat nu hard

De kuikens laten nu hun karaktertjes wel zien. Er komen nu soms ook geluiden uit waar we even aan moeten wennen. Zoals een blazertje. Welk kuiken dat doet en waarom? Misschien vindt die kleine het dialect van de kerkuil mooier? Dat zal het vast niet zijn. Ja, het gaat heel hard! Volgende week het ringen. Vergeet u niet morgen nog mee te dingen naar 1 van de 3 VIP kaarten? Het is tenslotte altijd leuk, een meet en greet.

 

 


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Steenuil Alle Beleef de Lente blogs