Navigatie overslaan

Uitgevlogen

Steenuil

Uitgevlogen

Vijver

Uitgevlogen

Kerkuil

Uitgevlogen

Ooievaar

Uitgevlogen

Gierzwaluw

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Merel

Uitgevlogen

Scholekster

Uitgevlogen

Boerenlandvogels

Uitgevlogen

Zeearend

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Koolmees

Geen broedsel

Boerenzwaluw

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs

Doet ie ’t of doet ie ‘t niet…

Engbert BDL | zondag 11 april 2021 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 771x

Afgelopen nacht hebben we weer naar een Gathanger kunnen kijken, wederom zat een van de kuikens ( Kuukeen ) volledig in het vlieggat klaar om te vertrekken. Maar liet zich toch weer in kast terug zakken.

Spanning

Of het vanavond of vannacht nog gaat gebeuren, kan niemand van ons zeggen. Dat het spannend is zal iedereen bevestigen. Als je zo naar de kuikens kijkt ben geneigd te zeggen dat ze er klaar voor zijn. Met grote regelmaat kijken ze door het vlieggat, maar de diepte schrikt misschien nog wat af. Volgens één van de theorieën van Renée gaat dat dus bijna werkelijkheid geworden, ze gaan als de tijd daar is! Tot die tijd kunnen we nog van ze genieten, als ze niet voor “Donsverduistering” zorgen.


Geen weg terug

Als ze eenmaal de kast hebben verlaten komen ze niet weer terug en kunnen we ze ook niet meer volgen. Of we ze ooit nog terugzien hangt af of het dames of heren zijn. Dames kunnen nog wel eens in een nestkast worden afgelezen, mannen daarentegen wordt een stuk lastiger, daar deze zelden in kasten gevangen woorden.Eeuwige roem….

Voor wat de uitvlieg-poll betreft zullen voor een aantal deelnemers de komende dagen zeer spannend worden, wie gaat er met de eer strijken. Ongeveer de helft van de deelnemers zitten inmiddels al op de eregalerij te kijken wie er uiteindelijk met de “eeuwige roem” vandoor gaat.


Blijf nog even genieten, Engbert


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Bosuil Alle Beleef de Lente blogs