Navigatie overslaan

Uitgevlogen

Steenuil

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Vijver

Uitgevlogen

Kerkuil

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Torenvalk

Uitgevlogen

Boerenlandvogels

Uitgevlogen

Huismus

Uitgevlogen

Zeearend

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Ooievaar

Geen broedsel

Merel

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs

Doet ie ’t of doet ie ‘t ……

Engbert BDL | maandag 14 maart 2022 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 340x

Zo langzamerhand kunnen we deze vraag wel stellen aan de nieuwe man die nu al enige weken rondom de kast bezig is om zich te bewijzen en het vertrouwen te winnen van het vrouwtje.

Zekerheid

We weten immers dat de dames bosuil zich pas aanbieden als ze zo goed als zeker zijn dat het mannetje zowel voor haar als voor de toekomstige kuikens kan zorgen. Bijna elke avond horen we diverse baltsgeluiden door het bos zowel van haar als van hem en zien we, zoals zondagavond waarschijnlijk het mannetje ook met een bruidsschat richting de kast. Echter hij of zij verloor de lekkernij voordat het aangeboden of opgegeten kon worden.

 

Zorgen

Echte zorgen maak ik me nog niet, als ik kijk naar de broedgevallen bij ons in het Gooi (gebaseerd op 58 bosuil kasten), dan is de eerste eileg datum pas op 28 maart. En zolang deze datum nog niet is gepasseerd, maak ik me nog geen zorgen. Vorig jaar kwamen we bij een kast die in een particuliere tuin hangt en de eigenaresse ons melde dat het jaar daarvoor (2020) het eerste jong pas op 3 juni de kast verliet, de dag dat mevrouw zelf jarig is (altijd een leuk verjaarscadeautje).

 

We blijven gewoon nog even afwachten, Engbert


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Bosuil Alle Beleef de Lente blogs