Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Boerenlandvogels

Live

Huismus

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Torenvalk

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Ooievaar

Geen broedsel

Merel

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs

Dit zal wel één van de laatste blogjes zijn.

Roelof Speelman, Oehoewerkgroep Nederland | vrijdag 31 mei 2024 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 123x

Bij het schrijven van dit blog zit K4 nog heerlijk op haar vertrouwde plekje. Hoe lang kunnen we nog genieten van haar? Maar het kan ook zomaar zijn dat we ten tijde van het verschijnen van dit blog naar een lege nestkist kijken.
foto: Arjen de Haan

Mooi stel

We hebben dit jaar fantastische beelden gezien van een prachtig mooi Oehoepaar dat vol toewijding 4 jongen groot wist te brengen.  Als het kon dan zouden we ze daar heel graag voor willen bedanken, maar ja wat hebben ze daar aan…………..ze hebben gewoon ‘’HUN’’ ding gedaan………..toch niks bijzonders zouden ze waarschijnlijk zeggen. Voor hen misschien wel niet maar voor ons allemaal wel mag ik toch wel zeggen.

Maar ik wil jullie kijkers ook namens ons (OWN en de rest van team Oehoe Beleef de Lente 2024) bedanken. Wij hebben met veel plezier blogjes geschreven, clipjes gemaakt de chat in goede banen geleid zodat iedereen kon genieten van alle Oehoe-belevenissen.

Ook de onderzoekers

De basis voor bescherming van een diersoort is onderzoek. Zonder goede kennis van het wel en wee van de Oehoe kunnen we deze prachtige vogel niet beschermen. Daarom maakt onderzoek een belangrijk deel uit van ons takenpakket als OWN zijnde. Maar zonder jullie inspanning en toewijding hadden we niet alle gegevens van dit paar kunnen verzamelen. Dus ook heel veel dank aan iedereen die heeft meegeholpen.

Mocht je nu heel nieuwsgierig zijn via deze link kun je heel wat terug lezen van verschillende onderzoeken die al zijn gedaan en gepubliceerd.

Mocht je ons werk nu willen steunen word dan donateur door hier te klikken en help ons zo de Oehoe te beschermen.

Nogmaals iedereen hartelijk dank!

Andreas Schüring

Oehoewerkgroep Nederland

De oehoewerkgroep is een vrijwilligersorganisatie die geheel afhankelijk is van donateurs. Misschien raakt u wel zo geboeid dat u de oehoe wilt helpen beschermen door donateur te worden. Bovendien blijft u dan op de hoogte van het wel en wee van de Oehoe en krijgt u het blad UILEN. Op de website van de Oehoewerkgroep Nederland vindt u ontzettend veel informatie over onze grootste uilensoort. Bezoek de website van Oehoewerkgroep Nederland


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Oehoe Alle Beleef de Lente blogs