Navigatie overslaan

Uitgevlogen

Steenuil

Uitgevlogen

Vijver

Uitgevlogen

Kerkuil

Uitgevlogen

Ooievaar

Uitgevlogen

Gierzwaluw

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Merel

Uitgevlogen

Scholekster

Uitgevlogen

Boerenlandvogels

Uitgevlogen

Zeearend

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Koolmees

Geen broedsel

Boerenzwaluw

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs

Diepe zucht

Anjo Schouten | zaterdag 8 april 2023 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 140x

Weg met de glazen bollen, enige prognose en voorspellingen. Ik ben een ongelovige geworden, steenuilen doen niet aan schema's of ook maar iets wat we normaal durven te noemen. Er zijn alweer schema lijstjes van koelkasten gerukt. En dan de slapeloze nacht? BDL kan best slopend zijn.

Weinig ondersteuning bij de bevalling

Terwijl de kijkers puffen zit man in het zonnetje. Baron Bollebuik tot Lichtenvoorde. Ei nummer 2, dat was best overtijd. Maar er lopen nu wel mensen met wallen onder de ogen, de die-hards die niet wilden slapen voor het ei kwam. Ik heb het opgegeven, rond een uur of 8. En meneer uil, die stond toen het kwam, lekker in de hoek te slapen.

Dat klinkt alsof we 'm lui vinden

Verre van, hij verschijnt geregeld met muizen, nomadische muizen. Hij biedt ze aan en zij komt er later mee thuis om ze zwoel op de veranda te draperen. Daar hebben Muil en Vuil het maar druk mee. Wat zeg je nu toch Anjo? Man uil, in de chat M en Vrouw uil ook in de chat V. En met de maak van eitje nummer 3. Na al dat gehannes in de kast, wat meer op een voetbalwedstrijd leek, nu wat meer het acrobatische werk van man uil, buiten.

Thuisfluiter

Het was echt gestuntel, dat zogenaamde paren in de kast. Ik had een VAR in willen huren! Vrouw stond vaak buiten spel, man deed aan schwalbes en bleek ook nog een thuisfluiter te zijn. De score was vrij kansloos. Op de tak is hij vrij acrobatisch, zelf met aan aanvluchtje van een halve cirkel. Of hij laat zich uit de lucht vallen. Dat derde ei, dat gaat er vast wel komen. Een paasei? Ik hoop het. Ik laat het aan de heren over om een nieuw schema te maken, maar wellicht is dat ook kansloos?


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Steenuil Alle Beleef de Lente blogs