Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Ooievaar

Live

Koolmees

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Merel

Toon alle blogs & vlogs

De verrassing van 18 april

Annelies Marijnis | vrijdag 19 april 2019 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 942x

We hebben gisteren kennis gemaakt met de Huiszwaluw van Beleef De Lente. 's Ochtends rond 07.00 uur kwam er eentje even de nestkom binnen. Hij of zij keek in de camera wat goed te zien is op het filmpje: Aankomst na een lange reis. Ook werd de rechter nestcom even geinspecteerd.

We mogen van geluk spreken dat wij ze gisteren al voor de camera hebben gezien want veel zijn er nog niet. Gisteren zijn er ongeveer 50 stuks gezien in Zuid-Holland en bij telpost Breskens in Zeeland zijn er 108 geteld. Bron: Waarneming.nl. Vanochtend tijdens een inventarisatieronde in de duinen in Noordwijk zagen wij heel veel Boerenzwaluwen richting noord-oost gaan maar er was maar 1 Huiszwaluw bij.

 

Vorig jaar waren heel veel zwaluwen verlaat door weersomstandigheden rond de Middellandse Zee. Maar met dit mooie Paasweer kunnen ze zo maar massaal arriveren. Als je goed luistert hoor je bij de nestkasten waar de camera hangt, behalve Huismus, Merel, Haan, Kip en een exotische kwartel ook het gekwetter van een Huiszwaluw die soms langs vliegt. Het geluid van de Huiszwaluw wordt in de vogelboeken omschreven als een aangenaam gekwetter, pritt, pritt of een langgerekt TJierr.


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Huiszwaluw Alle Beleef de Lente blogs