Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Boerenlandvogels

Live

Huismus

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Torenvalk

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Ooievaar

Geen broedsel

Merel

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs

De uilskuikenspelen 2023

Bernice Goffin | maandag 29 mei 2023 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 163x

Nu we in het vorige blog meer hebben geleerd over K7, wordt het ook tijd om eens in te zoomen op waar de oudere kuikens zich nu zoal mee bezig houden. De oudste, K1, demonstreert ons vast graag wat belangrijke bezigheden zijn voor een opgroeiend uilskuiken.
Fixeren: een spel voor alle leeftijden

 

Ik laat het woord aan K1. Makkelijk blogschrijven zo, K1 doet al het werk!

Fraai-fixeren

‘Dit spel is geschikt voor bijna alle leeftijden, zo lang je ogen maar open zijn. Ook mijn jongste nestgenootjes kunnen hier nu mee beginnen. Ik ben vooral heel druk met rondturen en houd me niet zoveel bezig met de benaming hiervan, maar ik begrijp dat jullie het ‘fixeren’ noemen. Het helpt me om te leren diepte in te schatten. Dat is nog niet zo makkelijk! Stel jij maar eens voor hoe het is om binnen een paar weken na geboorte jouw eigen muizen te moeten vangen. Dan zou je ook heel druk zijn met deze training. Mijn nestgenootjes zijn nog vooral in de kast aan het rondturen, maar ik heb inmiddels het volgende level ontdekt, buiten onze woning. En wat is daar veel te zien!’

 

BraakBalBespringen

‘Het spel BraakBalBespringen noem ik afgekort ‘BBB’. Ik begreep dat jullie mensen een andere associatie met deze afkorting hebben, maar die potiliek (???) is voor ons vogels volgens mij helemaal niet belangrijk (ik houd me wijselijk stil). Deze associatie vind ik veel leuker! Ik kan dan misschien nog geen muizen vangen, maar als ik een braakbal was in deze kast zou ik doodsangsten uitstaan. Als ik even geen braakbal kan vinden is een dode muis ook goed speelgoed, of een veer van mams.’

 

Hooiberg-hordelopen

‘Pap en mam vertelden me over dit spelletje, maar vertelden ons ook streng dat we hier nog veel te jong voor zijn. Jammer, het klinkt zo leuk! Ik heb de hooiberg nu voor het eerst gezien en het ziet eruit als één grote speeltuin. Wat lijkt het me leuk om daar met mijn broertjes en zusjes rond te gaan stuiteren. Maar voordat ik daar aan toe ben moet ik van mam eerst nog een paar weken mijn vleugels trainen. Ik wil natuurlijk graag die mooie hooiberg in, dus jullie zullen me veel zien fladderen de komende weken.’

 

Zzzz…

‘Maar oef, van al dat spelen en eten wordt ik wel moe. Dus hopelijk… GAAP… Vinden jullie het niet erg als ik… GAAP… Even een uiltje ga…’

 

*BONK*

Zzzz...

Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Kerkuil Alle Beleef de Lente blogs