Navigatie overslaan

Uitgevlogen

Steenuil

Uitgevlogen

Vijver

Uitgevlogen

Kerkuil

Uitgevlogen

Ooievaar

Uitgevlogen

Gierzwaluw

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Merel

Uitgevlogen

Scholekster

Uitgevlogen

Boerenlandvogels

Uitgevlogen

Zeearend

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Koolmees

Geen broedsel

Boerenzwaluw

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs

De tweede week en twee eieren

Margot de Kam | zondag 15 maart 2020 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 701x

De derde zondag van Beleef de Lente 2020 begon mooi met een vroege leg van het tweede ei. Rond tien over half vijf was ei 2 er!

Rustig

De omgeving lijkt de afgelopen dagen rustiger. Vreemde valken blijven op grotere afstand of zijn toch helemaal weg. Dat zien we voornamelijk aan het gedrag van de vrouw. Ze is nog weleens boos, maar ze wil ook buurman buizerd van de overkant niet dichtbij.

 

Minder makkie?

Het eerste ei kwam donderdag om tien over vijf 's middags. Vrij onverwacht snel en gemakkelijk. Dit tweede ei leek iets minder makkelijk te komen. Misschien lag dat ook aan ons kijkers en onze spanning eer het er was. We werden een beetje gefopt.

De man was in de middag al zenuwachtig. Rond drie uur in de middag was de vrouw op het rooster. De man schoot over haar heen de kast in naar de kuil. En ja! Hij vertrok en de vrouw ging erboven staan hangen. Om vier uur was de man er alweer snel, hij wilde even gluren of het tweede ei er al was..maar nee. Ze had hem ook gefopt.

 

Dan nog maar eens paren

Dat wil weleens helpen. Een prooi kwam hij ook enthousiast aandragen. Een rest kievit. Ze had geen trek kennelijk en vertrok. Daar stond hij met zijn goede gedrag.

 

Eiknuffel

Na donker ging de vrouw de kast pas weer in. Heel aandoenlijk snavelde ze even met haar eerste ei. Een knuffel. Het is te zien in het filmpje hieronder. De hele avond en nacht hield ze velen in spanning. Ze leek maar boven de kuil te blijven. Maar ei 2 is er!

Op naar ei drie en vier? We zullen het volgende zondag vast weten. Het wordt weer een spannende week.

Vrouw begroet ei met haar snavel


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Slechtvalk Alle Beleef de Lente blogs