Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Slechtvalk

Live

Ooievaar

Live

Bosuil

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Binnenkort

Koolmees

Binnenkort

Merel

Toon alle blogs & vlogs

De Toekomst

Engbert BDL | zondag 17 maart 2024 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 73x

Het begint nu toch echt spannend te worden. Wordt het maandag, dinsdag, woensdag of donderdag of toch later in de week.

Zoals al meerdere keren is aangegeven duurt het broeden bij de bosuil ongeveer 28 á 29 dagen vanaf het tweede of derde ei. Het eerste ei is op 17 februari gelegd, vervolgens het tweede  op 19 februari en het derde op 22 februari, inmiddels zitten we dus 28 dagen naar onze vrouwelijke hoofrolspeelster te kijken. Omdat de natuur niet te vergelijken is met een mechanische broedmachine kan er dus een dagje verschil in zitten. En tussen nu en vrijdag?? zitten nog wel enkele dagen, en dat is een lange zit voor diegene die letterlijk zitten te wachten tot het eerste kuiken zich aandient.

Uitslover

We kunnen dus genoeglijk aannemen dat wanneer Pa bosuil zich echt begint uit te sloven, door een behoorlijke voorraad muizen aan te slepen, de geboorte van de kuikens zich echt begint aan te kondigen. Hij zal het toch wel een keertje de voorraad opbouwen?

Vervolgens kan ik u wel troosten met de gedachte dat na de geboorte van de kuikens deze 24 uur per dag te bewonderen zijn en dat dan weer voor zo’n kleine drie weken voordat ze weer uitvliegen.

Het aftellen kan dus beginnen!

Engbert


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Bosuil Alle Beleef de Lente blogs