Navigatie overslaan

Uitgevlogen

Steenuil

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Vijver

Uitgevlogen

Kerkuil

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Torenvalk

Uitgevlogen

Boerenlandvogels

Uitgevlogen

Huismus

Uitgevlogen

Zeearend

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Ooievaar

Geen broedsel

Merel

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs
Vrouw bosuil is even weggevlogen, de drie kuikens houden elkaar warm tot ze terug komt.

Door Renée

De tijd vliegt

Renée | woensdag 27 maart 2024 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 117x

Ja, de tijd, de kuikens nog niet hoor, dat duurt nog wel even! Man bosuil vliegt ook... af en aan met prooien. Vrouw bosuil vliegt ook wel soms, maar ze blijft vooral nog bij de kuikens in de kast om ze warm te houden en te voeren.
Man bosuil komt aanvliegen en brengt de prooi zelfs in de kast.

Vliegen

Man bosuil heeft in de hele broedperiode ongeveer twee prooien per nacht gebracht. Dat was voldoende voor Vrouw bosuil alleen, maar nu er drie kuikens zijn heeft hij het aantal prooien flink opgevoerd. Al die prooien krijgen die kleintjes nu nog niet allemaal op, dus er liggen nu nog wel wat voorraadmuizen. Dat trekt soms wat vliegen aan, maar daar weet V wel raad mee, ze hapt ze gewoon uit de lucht! 

Vliegen

De kuikens groeien hard, V voert ze regelmatig. Eerst hele kleine hapjes, maar inmiddels gaan er al halve en bijna hele muizen naar binnen. Geen zorgen, de kuikens lijken soms wat moeite te hebben met het “doorslikken”, maar ze hebben een gat in hun tong waardoor ze kunnen blijven ademen. Die opgebouwde voorraad wordt steeds kleiner en het zal niet lang meer duren voordat V mee gaat vliegen met M om prooien te vangen.

Vliegen

De winnaars van de kuikenpoll zijn dit jaar: AnjaH67, Nachtuil en Jacqje. Gefeliciteerd met het behalen van de eeuwige roem! Voor de liefhebbers staat de uitvliegpoll inmiddels open om een gokje te wagen wanneer de kuikens de kast zullen gaan verlaten. Maar ze mogen niet weg voordat we genoeg tijd hebben gehad om te genieten van het (op)groeien van de kuikens met alle bijbehorende mooie momenten!

Gelukkig duurt het nog even voordat ze (uit)vliegen!


Zet soms de tijd even stil en geniet van het moment!

Renée

Vrouw bosuil is een rondje vliegen en op dat moment komt Man bosuil aangevlogen met een prooi.


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Bosuil Alle Beleef de Lente blogs