Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Ooievaar

Live

Koolmees

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Merel

Toon alle blogs & vlogs

De strijd gaat verder

Rianne Pickert | donderdag 6 april 2023 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 314x

Saskia zei het al in haar blog: wat een spectaculaire dagen! We zitten met zijn allen aan het beeld gekluisterd. 250 duikvluchten in een dag, en intussen al zo veel meer. De Canadese gans legde doodleuk nog een ei erbij, maar de boommarter kwam ook om de hoek kijken….

Ganzenballen


De afgelopen dagen was er een afwisseling van de visarend en de Canadese gans op het nest. De heftigste aanvallen zoals op dag 1 van de kaping zijn wat afgezwakt, maar M laat het er zeker nog niet bij zitten en zet nog regelmatig een aanval in. Ondanks dat de meeste van ons liever een visarend op het nest willen zien, moet ik ook toegeven dat ik wel respect heb voor de volharding en de spreekwoordelijke ballen die deze V gans toont! Onder luid getoeter blijft ze gewoon zitten en legde ze er gister zelfs een tweede ei bij.

Vannacht is er weer een nieuw hoofdstuk in de soap gestart, de grote schurk en held in één kwam het toneel op. Want de boommarter lust wel een ganzenei of twee. Terwijl hij nog moest wegduiken voor een kerkuil (wauw!) is het hem gelukt om beide eieren buit te maken. Nu hij weet dat er wat te halen valt zal hij dit trucje misschien nog wel een keer herhalen. Tot het de beurt van de visarenden is natuurlijk…

Komt V nog?


Intussen blijft het wachten op V visarend. De aangewaaide scharrel is niet blijven hangen en was snel weer verder getrokken. Onze V is intussen een paar dagen later dan vorig jaar (2 april op het nest), maar er is nog geen reden tot paniek. We hebben de afgelopen dagen noordwesten wind gehad wat voor vertraging gezorgd kan hebben. Naast de wind zijn er natuurlijk ook gevaren onderweg wat voor vertraging kan zorgen, en er soms zelfs fatale gevolgen kan hebben. Maar daar gaan we dus nog even niet vannuit.  Op de andere bekende nestlocaties in Nederland komen de visarenden ook binnendruppelen, maar ook daar zijn nog lang niet alle paren compleet. We zullen dus nog even moet hopen op de samenwerking tussen onze visarend M en de boommarter en wachten met smart op vrouwelijke versterking.


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Visarend Alle Beleef de Lente blogs