naar vogelbescherming.nl Vogelbescherming Nederland - Samen voor vogels en natuur

Live

Lepelaar

Live

Slechtvalk

Live

Kerkuil

Live

Steenuil

Live

Kauw

Live

Ooievaar

Live

Huiszwaluw

Live

Voedertafel

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Havik

Jongste lepelaartje valt uit het nest   *   Zondag om 22:00 uur worden de webcams bij de koolmezen uitgezet   *   Alle acht koolmeesjes uit nest2 zijn uitgevlogen!   *   De jonge slechtvalkjes zijn geringd - het zijn drie vrouwtjes   *   Nestbouw huiszwaluw in volle gang!
Toon alle blogs & vlogs

Door Leo Daanen
Stork

De speld in de hooiberg

Leo Daanen, STORK | dinsdag 3 april 2018 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 351x

Is er nu wel, of geen Paasei gelegd op eerste paasdag ?
Foto Leo: Op deze screenshot, lijken er toch 3 eieren te liggen, of toch niet ? Getipt door meerdere kijkers.

Paasei

Het blijft gissen of er nu wel of geen Paasei gelegd is op eerste Paasdag rond de klok van 22.00 uur. Het is letterlijk zoeken naar de speld in de hooiberg ! Het hooi dat ze mee brengen leggen ze vaak om zich heen, dus komen de eieren letterlijk en figuurlijk achter de rand hooi te liggen. Des te meer hooi des te moeilijker de speld in de hooiberg te vinden is haha. Of zijn ze hem zelf ook aan het zoeken ;-)

Screenshot

Ik heb al heel wat screenshots gemaakt om te kijken of het er nu wel, of geen drie eieren te zien zijn, ook Nella heeft er gemaakt en ook meegekeken. Tweede paasdag heb ik alle bestanden teruggekeken, maar er is geen zekerheid te krijgen. Dus moeten we gewoon maar afwachten of we ze een keer echt te zien krijgen en dat komt vast wel hoor.

Bezoekers tippen wel goed

Wij kunnen niet de gehele dag achter de PC zitten en zijn dus ook afhankelijk van jullie. Maar respons is er wel wat dat betreft, want er komen regelmatig tips van bezoekers binnen. Wij kunnen half uur bestanden later terug kijken en dan controleren op de tijd die men gemeld heeft, of er werkelijk te zien is wat men denkt. Tot op heden blijft de speld in de hooiberg nog onvindbaar, maar deze komt vast een keer boven water, euhhh boven het Hooi haha.


STORK

STORK, de Engelse naam voor een echte Nederlandse vogel: de ooievaar. STORK is een vrijwilligersorganisatie, die zich belangeloos inzet voor de ooievaars in Nederland. In de jaren zestig waren de ooievaar in Nederland vrijwel uitgestorven, door het gebruik van zware pesticiden zoals DDT. Om de ooievaar te laten terugkeren, hebben vele vrijwilligers en Vogelbescherming Nederland zich sinds 1969 flink ingezet. Het doel was de terugkeer van de ooievaar als broedvogel in Nederland. Dat lukt. Met de ooievaars lijkt het nu goed te gaan. Het aantal broedparen neemt weer toe. Bezoek de website van STORK


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Ooievaar Alle Beleef de Lente blogs

Deel dit bericht