Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Ooievaar

Live

Koolmees

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Merel

Toon alle blogs & vlogs

De spanning stijgt…

Bernice Goffin | dinsdag 27 augustus 2019 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 937x

Al weer een maand lang kijken we naar een stug broedende vrouw. Maar als het goed is komt daar zeer binnenkort verandering in!
Foto André Eijkenaar

Eitjes tellen

De kans is groot dat op dit moment minstens één van de kuikens in het ei al begonnen is aan zijn/haar uitbraakpoging. Elk moment kunnen we de eerste scheurtjes in één van de eieren verwachten. Het is dan ook weer elke keer razend spannend als vrouw eens een keertje opstaat om zich om te draaien of even te poetsen. Direct gaan al onze blikken naar de eitjes en tellen we ze nog even twee keer na om zeker te weten dat er écht nog niks gebeurd is. Voorlopig nog zeven eitjes, maar als we maar geduldig genoeg zijn kijken we dat eerste kuiken wel zijn/haar eitje uit!

 

Een signaal voor man

Man is vandaag ook in de kast aanwezig en voorziet vrouw van de nodige knuffels. Wat een prachtig stel is het toch! Zou man een vermoeden hebben dat het eerste kuiken eraan zit te komen? Dat is zeker mogelijk: het kuiken begint al vóór het uitkomen te piepen. Een signaal voor man dat hij een tandje moet bijzetten in de prooiaanvoer. Het gaat interessant zijn om te zien of er verschillen zijn met het eerste broedsel in de groei van de kuikens en de prooiaanvoer.

 

Toegift!

Omdat we dat absoluut niet willen missen hebben we besloten om nóg een maandje door te gaan met Beleef de Lente. Zo kunnen we nog een maand lang genieten van de groei van ons tweede kerkuilenbroedsel en gaan we bij ‘Beleef de Lente’ zomaar het begin van de herfst beleven! Er moet echter ook genoeg tijd zijn om voorbereidingen te treffen voor Beleef de Lente 2020. Daarom zullen na 30 september de camera’s toch écht uitgaan. We zullen de kuikens van het tweede broedsel helaas dus niet uit zien vliegen, maar wat een geluk dat we ons kerkuilenkoppel al zo lang hebben kunnen volgen! Wat kijk ik er naar uit om nog één maand te genieten van al het prachtige nieuwe leven in onze kerkuilenkast!

Foto Koos Dansen

Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Kerkuil Alle Beleef de Lente blogs