Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Ooievaar

Live

Koolmees

Live

Torenvalk

Live

Merel

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Toon alle blogs & vlogs
shutterstock Marieke Dijksman

Door Marieke Dijksman
Medewerker Vogelbescherming

De soapies van Beleef de Lente

Marieke Dijksman, Vogelbescherming Nederland | vrijdag 10 maart 2017 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 985x

Waarom Beleef de Lente kijken zo leuk is? Het leven van de vogels is net een soap. Het ene moment hebben ze vlinders in de vogelbuik, het andere moment draaien ze voor een potje vreemdgaan de vleugels niet om.

Bijna dagelijks worden we bij Beleef de Lente getracteerd op cliffhangers. Hoe gaat het aflopen? Om dat te weten móet je wel kijken. Het leven van onze vogelsoapies zouden zo in de Privé of Story kunnen. Maar wat waren de meest opvallende romances van Beleef de Lente de afgelopen jaren?

Slechtvalkenpaar Sylvie en Raphael (en Sabia en Estevana...)

Sylvie en Raphael leken zo gelukkig samen, net als ons slechtvalkenpaar van 2012. Maar totaal onverwacht is daar een andere vrouw, die er met de liefde van de man vandoor gaat. Sabia is haar naam, bij de slechtvalken wordt ze Vreemde Vrouw genoemd. Zij verjaagt echtgenote 2OR van de eieren, er worden in dat jaar dan ook geen jongen geboren. Vreemde Vrouw blijkt echter niet zo trouw, ze laat de man met een gebroken hart achter.  Gelukkig voor de man keert zijn echtgenote 2OR dit jaar weer terug om samen een nieuw nest te bouwen. Bij Sylvie en Raphael liep dat toch anders af…

 
Koolmezenpaar Katy Perry en Orlando Bloom

Aan en uit. En aan… En uit! De relatie van Katy en Orlanda verliep met horten en stoten. De oorzaak als we de bladen mogen geloven: Orlando rommelde met andere dames. Wat dat betreft zijn ze net koolmezen. Voor de camera’s van Beleef de Lente zien we innig, trouwe geliefden. Maar buiten het zicht van de camera rommelen zowel mannetje als vrouwtje koolmees er lustig op los. In elk nest liggen eieren van een andere man. Als niet meer dan de helft van de eieren door een andere man is bevrucht, vindt hij het allemaal best. Zijn het er meer, dan neemt hij de vleugels. Net als Katy en Orlando dus, die elkaars gedrag meer dan zat zijn en inmiddels definitief een punt achter hun relatie hebben gezet.
 

Oehoepaar  Kathy Holmes en Tom Cruise

Single mom Kathy is net onze oehoe van 2013. Ook zij komt er plotseling alleen voor te staan als het mannetje verdwijnt. Kathy en Tom gaan uit elkaar omdat de liefde voorbij is, bij de oehoe’s is het verhaal een stuk dramatischer. Het mannetje gaat dood, de oorzaak daarvan hebben we nooit kunnen achterhalen. Voor de moeder betekent het dat ze alleen voor de jongen moet zorgen. Ze slaat zich er goed doorheen en de twee jongen vliegen gezond en wel uit.
 

 

 

 

 

De oehoe's in 2013


Vogelbescherming Nederland

Vogelbescherming Nederland komt op voor in het wild levende vogels en hun leefgebieden. In Nederland en wereldwijd. Samen met mensen die bescherming van vogels en natuur belangrijk vinden. Zo dragen we bij aan het behoud van de natuur en aan een leefbare wereld. Bezoek de website van Vogelbescherming Nederland


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Alle Beleef de Lente blogs