Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Ooievaar

Live

Koolmees

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Merel

Toon alle blogs & vlogs
Ronald Harxen / Fred van Diem

Door Ronald van Harxen
Voorzitter werkgroep STONE

De ontknoping nadert

Ronald van Harxen, STONE | donderdag 4 april 2024 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 98x

Nu we al ruim 9 dagen op weg zijn vanaf het eerste ei, nadert de ontknoping. De grote vraag die uilenkijkend Nederland bezig houdt is: komt er een vijfde ei? Aan wie kunnen we dat beter vragen dan aan degene die ze legt: Vrouwe Steenuil. Een diepte interview met onze 'snorverslaggever' van STONE.

Hoe gaat het met u?

Nou best wel goed, de omstandigheden in aanmerking genomen. Het is zwaar werk, eieren leggen. Gelukkig heb ik om de dag een rustdag, dan kan ik weer effe bijtrekken. Vooral van drie naar vier was een bevalling. Ik voelde dat ie eraan zat te komen, maar het duurde toch wat langer dan gedacht. Het was een dwarsligger, dan heb je dat soms.

U heeft er nu vier gelegd, komt er een vijfde?

Tja, dat wil iedereen wel graag weten, dat snap ik. Maar mijn man en ik zijn er nog niet overuit. Vier is mooi, maar vijf ook. We zien voordelen (meer muizentoeslag), maar ook nadelen (extra werk). Ikzelf ben wel een beetje van hoe meer zielen, hoe meer lol. Maar mijn man ziet vooral nadelige kanten. Dat snap ik wel een beetje, hij moet tenslotte aan de bak met muizen en ander grut. Mij maakt het niet uit, of ik nu op vier eieren zit of op vijf, ik zit lekker (hi hi). Ik zeg tegen hem: zolang het eieren zijn, vreten ze niks extra's, dus kom op! Zien we daarna wel weer verder. Toch?

Wanneer neemt u beslissing?

Binnenkort, heel binnenkort. Ergens tussen half vijf vanmiddag en half drie vannacht. Of iets later.

En, laatste vraag, voelt u al iets?

Misschien. Ik voel wel iets rommelen daarbeneden, maar dat kan ook een braakbal zijn die eruit wil.

 


STONE

Steenuilenoverleg Nederland (STONE) is een landelijke werkgroep die steenuilenbescherming en -onderzoek co├Ârdineert, stimuleert en faciliteert. Daartoe wordt samengewerkt met relevante binnen- en buitenlandse, professionele en vrijwilligersorganisaties. STONE is een vrijwilligersorganisatie, zonder betaalde krachten. Bezoek de website van STONE


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Steenuil Alle Beleef de Lente blogs