Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Torenvalk

Live

Boerenlandvogels

Live

Huismus

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Ooievaar

Geen broedsel

Merel

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs
K1, K2, K3 en K4 alleen thuis. Voor 's nachts inmiddels een heel gewoon beeld.

Door Mark Hessels

De man met de hamer πŸ”¨

Mark Hessels | vrijdag 24 juni 2022 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 382x

πŸ‘¨β€πŸŒΎ Na een hele dag hooien in de schroeiende hitte die bij ons nieuwe klimaat lijkt te horen had ik nog hele wilde plannen voor mijn blog voor morgen, maar de man met de hamer heeft daar heel andere gedachtes over….
Roodborsttapuit, niet blij met het maaien , maar wel met het korte gras daarna....

Ik had graag willen vertellen hoe 2 paartjes roodborsttapuiten langdurig tegen me zaten te schelden dat ik de afspraken over minimale afstand tot de nestplaats niet respecteerde en over hoe de gekraagde roodstaart het daar eigenlijk ook nog wel een keer over wilde hebben, maar ben bang dat jullie dat tegoed moeten houden.

Ook over hoe fantastisch het mannetje boerenzwaluw over mijn hoofd scheerde en alle beestjes die ik uit het hooi klopte opving in zijn snavel en naar zijn broedend vrouwtje bracht, ga ik een ander keer uitgebreider vertellen.

Over hoeveel kikkers en muizenholletjes ik tegenkwam in het gemaaide deel vertel ik ook graag nog wat meer. Over prooien voorlopig geen zorgen volgens mij.

De zieke geit die iedere keer blij was als ik even kwam uitpuffen in de schaduw, want dat kon ze het zweet weer van mijn armen likken; ook daarover een andere keer meer.

Ik had ook nog iets heel lelijks willen schrijven over politieke partijen die het laatste beetje hoop voor de natuur de nek proberen om te draaien, maar daar heb ik nu echt de energie niet meer voor.

Ik had ook graag willen vertellen waarom K1 toch steeds zo op zijn (haar?) rug gaat liggen en ik had nog liever verteld wat zijn brusjes en ouders daar allemaal voor gedachten bij hebben (‘Gaat het wel helemaal goed met je, K1 ?’), maar die houden jullie tegoed.

En natuurlijk nog even iets over het ringen van de jonge kerkuilen dat we binnenkort gaan doen en vooral waarom wij denken dat dat erg belangrijk is voor de soort. Ook daar binnenkort meer over.

Wil je toch nog even een mooi inhoudelijk blog lezen, dan is deze link misschien een aanrader. Of wil je nog eens teruglezen hoeveel prooien per nacht per kuiken gewenst zijn, lees dan de 2e helft van dit blog van 2021.

En ik had natuurlijk ook graag de foto hieronder nog even goed gezet, maar ik voel de hamer nu zo dichtbij komen dat dat waarschijnlijk ook niet meer gaat lukken……

Boink…. (wordt vervolgd)

Witte kwikstaart met jong (sorry 😬)

Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Kerkuil Alle Beleef de Lente blogs