Navigatie overslaan

Uitgevlogen

Steenuil

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Vijver

Uitgevlogen

Kerkuil

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Torenvalk

Uitgevlogen

Boerenlandvogels

Uitgevlogen

Huismus

Uitgevlogen

Zeearend

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Ooievaar

Geen broedsel

Merel

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs

De lente is begonnen!

Jennifer Romeijn | vrijdag 26 maart 2021 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 542x

Op 21 maart is de lente officieel begonnen. Ook voor onze Beleef de Lente-koolmezen is de lente begonnen, de camera's mogen aan! Wij zijn er helemaal klaar voor, jullie ook?

Ik zal mezelf als blogger eerst voorstellen ;). Mijn naam is Jennifer, ik ben 26 jaar en ik woon in Utrecht. Ik heb na mijn studie Boekwetenschap mijn masterscriptie over Nederlandse vogelboeken als boek uitgegeven (Onze gevederde vrienden in boeken, Uitgeverij Armorica) en werk nu bij een uitgeverij in Utrecht. Ik vind vogels leuk, ben vooral fan van zangvogels (en van de drieteenstrandloper en papegaaiduiker!) en verder lees, fotografeer en naaldvilt ik graag.

 

De koolmezen: een goed begin

En nu weer snel verder met de vogels. De koolmezen zijn al druk bezig. Op de bodem van de kast (de spreeuwenkast, net als vorig jaar) ligt al mos. Deze hele bodem is van dit seizoen, de kast is vorig najaar namelijk schoongemaakt. Ze hebben al flink gewerkt dus! Op de beelden is ook volop activiteit te zien, de koolmezen zijn namelijk druk in de weer… met het verzamelen van nog meer mos. In dit filmpje van clipmaker Renate kun je al wat van de bedrijvigheid zien. Gisteravond werd er ook al in de nestkast geslapen. Dit belooft veel goeds allemaal!

Gisteravond werd er al in de kast geslapen. Een schattig bolletje koolmees

Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Koolmees Alle Beleef de Lente blogs