Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Torenvalk

Live

Boerenlandvogels

Live

Huismus

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Ooievaar

Geen broedsel

Merel

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs

De lente is begonnen

Sienna Obdeijn | vrijdag 22 maart 2019 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 1217x

Yes! De lente is nu echt begonnen! Het lijkt gedaan te zijn met de oneindige regenbuien en de temperatuur loopt weer op. Lekker genieten in de zon en van Beleef de Lente natuurlijk.

Een zacht bed

Terwijl ik in mijn vorige blog nog schreef over hoe vogels de kou en wind overleven, zit ik nu in de zon deze blog te schrijven. Dat het weer een omslag heeft gemaakt is wel duidelijk en dat is ook te zien aan de nestbouw van de koolmezen. De afgelopen dagen is er in beide nestkasten hard gewerkt en krijgen de nesten steeds meer vorm. Bij nestkast 1 is het nest al redelijk de hoogte in gegaan, waardoor de camera nu mooi op de activiteit gericht is. Gisteren heeft ze een matras gemaakt van vele verschillende soorten haren. Het nest lijkt nu zo goed als klaar.  
Op het moment dat ik dit schrijf is mevrouw Koolmees in nestkast 2 druk bezig met haar nest. Ze sleept takjes en veertjes de kast in en ordent deze netjes. Met haar buik schuift ze over de vloer om het nest comfortabel te maken. Zij moet er immers straks een tijdje gaan zitten broeden. En daarna moeten de kuikens op een zachtbed kunnen opgroeien.

Volgende stap 

Bij de andere Beleef de Lente soorten worden er inmiddels vele eieren gelegd. Wanneer mevrouw Koolmees helemaal tevreden is met haar nest, zal het niet lang duren voor ook hier de eieren gelegd zullen worden. De legselgrootte van koolmezen kan behoorlijk groot zijn, zo'n 7 tot 10 eieren. Hoeveel eieren het in de nestkasten van de Beleef de Lente koolmezen gaat worden weten alleen de koolmezen zelf. De natuur blijft spannend en verrassend wat dat betreft. Kijk je mee? 


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Koolmees Alle Beleef de Lente blogs