naar vogelbescherming.nl Vogelbescherming Nederland - Samen voor vogels en natuur

Live

Slechtvalk

Live

Kerkuil

Live

Steenuil

Live

Kauw

Live

Ooievaar

Live

Huiszwaluw

Live

Voedertafel

Uitgevlogen

Lepelaar

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Havik

Eerste vliegoefeningen jonge huiszwaluw   *   Hoe zal het de jonge vogels vergaan in deze tropische dagen?   *   Vierde zwaluwjong groeit als kool   *   Vandalen? Of gewoon slimme vogels..   *   Voor alle vaders❤️
Toon alle blogs & vlogs

Door Bart Franken
Vogelbescherming

De late night show met...

Bart Franken | maandag 30 april 2018 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 382x

Onze bosuilen! Ik krijg regelmatig de opmerking dat onze bosuilen overdag wat saai zijn. En dat klopt, overdag gebeurt er niet zoveel bij onze bosuilen! Maar 's nachts... Gelukkig hebben we de beelden nog!

Op tv zijn tegenwoordig heel veel shows om de avondmens te vermaken. Late night entertainement, late night shows, late late night shows, midnight talkshows en noem het maar op.

Voor wie eens wat anders wil, is er 24/7 Beleef de Lente. En dan is het zeker niet saai: Want wie onze bosuilen in actie wil zien, moet juist een nachtbraker zijn. Gelukkig zijn velen van jullie dat! Op een willekeurig moment zitten nog zo’n 300 tot 400 mensen te kijken ’s avonds en ’s nachts (op dit moment, 00:00 uur: 405) Het aantal kijkers neemt af naarmate het richting 2 uur gaat: Dan zijn alleen de die-hards, degene die niet kunnen slapen en degene die moeten werken nog wakker. Want ja! Sommigen werken ’s nachts en onze bosuilen houden ze dan op de achtergrond gezelschap. Voor wie nog wat meer gezelschap zoekt, is er de chat, waar men soms nog gezellig tot in de late uurtjes doorbabbelt. Altijd gezellig!

Clips om na te genieten

De kijkers die wel op tijd naar bed toe moeten hoeven niks te missen want gelukkig hebben we de beelden nog. De clipjes worden vakkundig door onze clip-expert Emil in elkaar gezet (Super!). Maar Emil kan dat niet alleen! Dan zou die arme man elke dag álle beelden van de avond er voor moeten terug kijken. Daarom is er de clip tip! Nogmaals hulde aan alle mensen die ’s nachts op Beleef de Lente rondhangen en alle mooie gebeurtenissen doorgeven!

En dan nog even over de kuikens

Wat de kuikens betreft: Die worden steeds actiever en laten dan ook veelvuldig van zich horen. Hun roep naar voedsel wordt steeds luider. En wat groeien ze hard! Ze zijn nu mooi vol in beeld te bewonderen. Wanneer de kuikens groter worden, is er weinig ruimte meer voor Vrouw Bosuil en blijft ze overdag ook uit de kast. De kuikens worden steeds groter en actiever, dus dan zullen we overdag misschien ook wat meer gaan beleven. Iets om naar uit te kijken, mocht je de ‘actie’ live willen bekijken!

 

(Iedereen krijgt de groeten van blogger Ronald. Hij is deze week ontzettend druk met kasten inspecteren... laddertje op, laddertje af.. volgende boom.. En ga zo maar door. Hij komt binnenkort weer terug met zijn blogs)


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Bosuil Alle Beleef de Lente blogs

Deel dit bericht