Navigatie overslaan

Uitgevlogen

Bliek

Uitgevlogen

Vijver

Uitgevlogen

Kerkuil

Uitgevlogen

Slechtvalk

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Scholekster

Uitgevlogen

Torenvalk

Uitgevlogen

Visarend

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Zeearend

Geen broedsel

Steenuil

Geen broedsel

Ooievaar

Toon alle blogs & vlogs

De laatste loodjes

Anjo Schouten | zaterdag 25 april 2020 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 434x

Vinden jullie dat nu ook? Dat die laatste broeddagen niet om lijken te komen? Gelukkig was er de afgelopen dagen een explosie van kuikens en de eerste uitvliegers. Wie weet gaat dat komende week weer zo zijn. Kuikens en een uitvlieger. Dat laatste maakt wat weemoedig, maar het hoort er echt bij.

Net als je denkt...

Ze zijn soms onnavolgbaar, die steenuilen. Waarom nu weer een paring op de tak? Dat past niet in ons beeld, zo heurt het niet. Vinden wij kijkers. Maar wat weten wij nu helemaal? Soms bar weinig. Mhh, dus Pascal schrijft mee aan het script? Die zit nu met een opgewreven glazen bol, de pet vervangen door een hoofdoek, te beweren dat hij het wel weet. Meestal geloof ik hem wel, in dit geval even niet.
Tja, de piepshow, ik vind het één van de mooiste momenten van het seizoen. Het gespannen afwachten. Oh kijk een stukje schaal! Nee, dat is zaagsel. Kijk! Een gaatje in een ei? Nee, dat is een stofje.
Met de blik op het scherm gericht wat eten pakken. Wat voor sommige kijkers redelijk linke soep is. De aangebrande hap. Snel koffie willen zetten, vergeten water in het apparaat te doen.
Ik zeg dit omdat ik zo hoop dat de kuikens op een "leuke" tijd uit het ei komen.

Wat is een leuke tijd?

De vaste kijkers weten dat er dagen zijn dat man zijn taak als poortwachter heel serieus opvat. Dan zit hij als een Zonnekoning op de tak. De perenboom c'est moi! Toegegegeven, een erg kromme quote, hij is geen perenboom, maar de perenboom is wel zijn ministaatje.
Helaas zit hij overdag soms graag in de kast. Als er dan eitjes uitkomen zien we het niet. Niet dat het vreselijk is, hoewel... Vaderverlof zit er dan voorlopig niet in. Vrouw wil zo min mogelijk weg, en hij zal het heus even alleen moeten doen. Hij kan het! Hapje na hapje.
Dikke rupsen, maar vooral meikevers. Die vrouw dan voorzichtig in stukjes gaat voeren. Als de kuikens er net zo dol op zijn als vrouw, dan kan man zijn borst natmaken.
Lekker kever


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Steenuil Alle Beleef de Lente blogs