Navigatie overslaan

Uitgevlogen

Steenuil

Uitgevlogen

Vijver

Uitgevlogen

Kerkuil

Uitgevlogen

Ooievaar

Uitgevlogen

Gierzwaluw

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Merel

Uitgevlogen

Scholekster

Uitgevlogen

Boerenlandvogels

Uitgevlogen

Zeearend

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Koolmees

Geen broedsel

Boerenzwaluw

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs

De kop is eraf!

Mars Gremmen | maandag 25 februari 2019 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 1036x

'Jongens, die witte vogel rechtsboven is het logo van de Vogelbescherming!', riepen we nog. De bezoekers van de lepelaarchat hadden het echter goed gezien. Twee minuscule witte flapperende stipjes waren op een tak geland. Vlak onder het boogje van het Vogelbescherming-Nederland-logo.
De eerste lepelaar in beeld. Even later gevolgd door een tweede exemplaar.

De allereerste camerabeelden van de Beleef-de-lentelepelaars!
Kort daarna vloog er een lepelaar met tak in zijn snavel op een van de drie nesten op camera 1. Prachtig in beeld. (Zie headerfoto.) Verheugde reacties alom! Leuk om te zien hoe er nu al zoveel mensen met de lepelaars meeleven. Terwijl ze hun lepel nog maar nauwelijks geroerd hebben.

ELZENTAKJE

Eigenlijk hadden we de vogels pas begin maart verwacht. En dachten we eraan om met ingang van dit blog een feuilleton te gaan schrijven over het takje voor de lens van camera 2. Om de lepelaarloze tijd te vullen. Over hoe het de afgelopen nacht drie millimeter naar links was geschoven (rechts voor de kijker). En hoe we wanhopig zaten te hopen dat het onder het gewicht van een foeragerende obesitasbarmsijs zou bezwijken. Gelukkig is het inmiddels op miraculeuze wijze verdwenen. Al sluiten we niet uit dat boswachter Kees er de hand in heeft gehad…

Dezelfde boswachter deelde ons mede dat de nesten vooral omgeven zijn door hulst. Wat de kans dat het camerabeeld vol groeit met bladeren aanzienlijk kleiner maakt. Als ze in de klimop waren gaan broeden dan zaten we binnen de kortste keren diep in de problemen!

HOOFDROLSPELERS

Inmiddels hebben de lepelaars zich al verschillende malen voor de camera vertoond. Nest bouwend, lepelbekvechtend of balancerend op de wipwappende evenwichtsbalk op camera 1. Met af en toe bezoek van pimpelmees, eekhoorn of grote bonte specht. En op de achtergrond silhouetjes van de ijzingwekkende kreten slakende blauwe reigers. (Je zal ze maar als buren hebben!)

SPANNEND

Wij drukken gauw weer onze neus tegen het computerscherm, onze tablet en/of onze smartphone. En kijken nieuwsgierig en verwachtingsvol naar hoe de lepelaarperikelen zich verder ontwikkelen.

Het vermaledijde camera-2-takje. (R.I.P.)

Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Lepelaar Alle Beleef de Lente blogs