Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Slechtvalk

Live

Ooievaar

Live

Bosuil

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Binnenkort

Koolmees

Binnenkort

Merel

Toon alle blogs & vlogs

Door Christ Grootzwagers
Natuurvereniging Ken en Geniet

De kauwentuin

Christ Grootzwagers | woensdag 11 april 2018 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 827x

Voor de nieuwe kijkers van Beleef de Lente, even een verhaaltje over de tuin, vaak het natuurparadijs van Peter genoemd.

EEN KAUWENPARADIJS

Ons gelukkige koppel kauwen heeft het maar getroffen, zelden zullen ze zo'n mooi woongebied aantreffen, samen met heel veel vrienden wonen ze in een schitterende omgeving.

Dongen in de aanbieding

Een natuurtuin. met alles wat een kauw zich maar kan wensen, rust, heerlijk in het buitengebied, met uiticht op een mooie vijverpartij, een klein sportveldje, de mogelijkheid paard te rijden, een lopende wolfabriek in de nabijheid, een heerlijk buffet in de vorm van een weide en dan ook nog een bouwmarkt, bestaande uit een lange houtril.

Makelaarspraatjes

Groenrijke omgeving met daarin sinds kort, een woning die leeg staat, waarvan de bewoner even op vakantie is. Ja, dan moet je als kauw toeslaan. Aan alle kanten werd de villa bekeken, de hypotheek was snel rond en er werd besloten de zaak snel te gaan renoveren. Het fundament lag er al, geisoleerd en wel, besloten werd te gaan voor een vloer van parket, hout werd al snel gevonden. Later werd er ook nog een zitkuil bijgeplaatst, door de fervente Beleefdelenteraar broedkuil genoemd.

Kauwenparcs

Peter en Ellie de eigenaren van het vakantiepark voor allerlei vogels hebben hun uiterste best gedaan, het hun gasten naar de zin te maken. Een tuin met heel veel afwisseling, takkenwallen rondom, allerlei slingerpaadjes en kleine optrekjes. De grote variatie van vogels hier aanwezig zegt eigenlijk al genoeg, het is hier goed toeven, voor de ons bekende vogels zoals; de steenuilen, koolmezen, mussen, spreeuwen, de ijsvogel, al laat de laatste het een beetje afweten. Deze had wel geboekt, maar lijkt verstek te laten gaan. 

Huisuitzetting

De huisuitzetting van mevrouw de kerkuil is een ander verhaal, in haar zoektocht naar een andere man heeft ze zich mee laten slepen en was even vergeten, dat op deze manier haar luxe villa gekraakt zou kunnen worden, wat helaas, althans voor haar, gebeurde.

Hoe ziet de villa er uit

Het vooraanzicht kennen we natuurlijk allemaal, een groot uilenbord, met balkon met fraai uitzicht en een riante ingang, dan volgt een ondertussen beklede gang naar achteren van ongeveer 80 cm. Aan het eind van deze gang zit rechts de doorgang naar de living en slaapkamer, alles modern ingericht, naar de wens van de bewoners. Stiekem is er door een niet nader te noemen organisatie een webcam geplaatst, zowel buiten als binnen. Buiten is nog niet zo erg, daar zien we alleen wat gekroel en geruzie met de buurt. Binnen dat is een ander verhaal, daar vinden dingen plaats, waar ik geen camera bij zou willen hebben.

Kauwenliefhebbers veel plezier

Als gluurders, want dat zijn we, zitten we mee te genieten van de wildste taferelen, een orgie als het ware, straks zullen we hopelijk ook beelden te zien krijgen van de eileg, ja het wordt steeds intiemer en tenslotte zullen we het uitkomen van de eitjes zien, de verzorging enz. Tenslotte gaan we meemaken dat het grut het huis uit wordt gezet, maar dan zijn we inmiddels al weer een hele tijd verder. Leer hier de natuur kennen en geniet ervan. Voor mij is het schrijven van deze blog eenmalig, om u wegwijs te maken. De andere bloggers zijn de experts op kauwengebied, hopelijk komt er nog veel wetenswaardigs langs en veel goed nieuws.

De villa en stukje tuin (Blauwe Lutak)


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Kauw Alle Beleef de Lente blogs