Navigatie overslaan

Uitgevlogen

Steenuil

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Vijver

Uitgevlogen

Kerkuil

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Torenvalk

Uitgevlogen

Boerenlandvogels

Uitgevlogen

Huismus

Uitgevlogen

Zeearend

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Ooievaar

Geen broedsel

Merel

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs

De hoogste tijd voor Beleef de Lente!

Louis van Oort | zondag 25 februari 2024 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 142x

De sneeuwklokjes en krokussen zijn al bijna weer uitgebloeid, van winter is amper sprake geweest, terwijl overal de zanglijsters, heggenmussen en merels alweer hun hoogste lied laten horen. Kortom, de hoogste tijd voor Beleef de Lente!
De zeearenden zitten steeds vaker op hun hoge nest in de Alde Feanen

Zondag 25 februari 2024 zijn de camera’s aangegaan voor seizoen 18 van nog altijd een van de grootste vogelwebcamprojecten ter wereld. En we hebben meteen al actie! Of nou ja, actie… mevrouw bosuil heeft voordat we live gingen liefst drie eieren gelegd, en zo’n groot legsel was alweer een tijdje geleden. De actie bestaat de komende tijd vooral uit broeden en af en toe een lekker hapje van manlief aannemen. Maar het is natuurlijk enorm spannend om te zien of we voor het eerst in 8 jaar weer eens drie bosuiljongen in de kast krijgen!

 

Restylende zeearenden

Uiteraard hebben we meer camera’s live gezet, want ook op de andere nesten begint het te broeien. Bijvoorbeeld bij de zeearend, waar het vaste koppel alweer regelmatig wordt gesignaleerd terwijl ze de zaak aan het restylen zijn. Goede hoop op eieren daar binnenkort!

 

Uilen kijken

Daarnaast kunnen we van meet af aan ook weer 24/7 meekijken in de nestkasten van de kerk- en steenuilen. De kerkuilen zijn inmiddels aan het paren geslagen, dus dat gaat de goede kant op. Ook de steenuilen zien we meer en meer in en om de kast. We gaan dus het hele proces richting de eileg live meemaken en dat is altijd weer genieten!

 

Badderende vogels

Tot slot hebben we natuurlijk ook weer de afdeling ‘Beleef de Lente in het bos’, oftewel: we hebben ook weer een camera bij een bosvijver op de Veluwe. Een echte kijkersfavoriet, die veel mensen de hele dag aan hebben staan. Logisch ook met al die badderende en drinkende vogels en natuurlijk alle geluiden. Als de lente echt op gang komt, hoor je dan per dag het vogelkoor aanzwellen. Topvermaak!

 

Dertien soorten

De komende maanden gaan steeds meer camera’s live, op het moment dat een soort aan broeden toe is of op het punt staat terug te keren uit zijn winterverblijf. Uiteindelijk hebben we dan bij liefst dertien soorten een camera staan. En kunnen we weer vijf maanden volop genieten.

Nergens is het voorjaar langer en leuker dan bij Beleef de Lente!

Ook bij de kerkuil gebeurt alweer van alles

Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Alle Beleef de Lente blogs