Navigatie overslaan

Uitgevlogen

Steenuil

Uitgevlogen

Vijver

Uitgevlogen

Kerkuil

Uitgevlogen

Ooievaar

Uitgevlogen

Gierzwaluw

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Merel

Uitgevlogen

Scholekster

Uitgevlogen

Boerenlandvogels

Uitgevlogen

Zeearend

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Koolmees

Geen broedsel

Boerenzwaluw

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs

De glimlach

Abe Moedt | zondag 28 maart 2021 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 500x

In een flatje in Den Haag kom je weinig koolmezen tegen. Toch is dit de plek waar ik het afgelopen jaar de meeste tijd heb doorgebracht. Des te mooier dat de koolmees camera's van Beleef de lente weer aan zijn!

Eerst stel ik mijzelf als blogger even voor. Mijn naam is Abe, ik ben 19 jaar, student politicologie en woon in Den Haag. Daarnaast ben ik ook groot natuur- en vogelliefhebber. In mijn ouderlijk huis aan de Veluwe zag ik dagelijks Koolmezen in de tuin. In de lente en zomer druk in de weer om de jongen te voeden en in de herfst en winter om zelf te kunnen eten. Vrolijk zingend of rond huppelend brachten zij mij altijd een glimlach. 


Het nest


Om meer glimlachen naar mensen te brengen is het koolmees vrouwtje al hard bezig om haar nest klaar te maken. Bij de koolmezen is het vrouwtje altijd degene die het nest maakt. Zij is het dan ook die u in het eerste filmpje van dit jaar aan het werk ziet en die al af en toe in het kastje verschijnt tijdens de live-video. Als het vrouwtje binnenkort aan het broeden is dan moet het mannetje ook flink aan de slag, hij zal haar van eten moeten verzien. Ik kijk er naar uit, en hoop dat de koolmezen u dezelfde glimlach zullen bezorgen.Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Koolmees Alle Beleef de Lente blogs