Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Slechtvalk

Live

Ooievaar

Live

Bosuil

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Zeearend

Binnenkort

Koolmees

Binnenkort

Merel

Binnenkort

Boerenlandvogels

Toon alle blogs & vlogs

De geluksbrenger

Annelies Marijnis | donderdag 4 april 2019 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 1558x

Zwaluwen brengen geluk. Het is een bijgeloof maar als een zwaluw een nest bouwt aan jouw huis, brengt dit geluk. Er wordt zelfs gezegd dat dan de bliksem nooit in jouw huis zal inslaan. Als de Huiszwaluwen jouw huis als nestplaats hebben uitgekozen, ben je een bevoorrecht mens, zoals Adrie.

Onze Beleef de Lente zwaluwen hebben een grote keus aan nestkommetjes want aan het huis van Adrie zijn er tientallen bevestigd. Kant en klare nestjes waar ze niets aan hoeven te doen en nestjes die dit jaar weer door de zwaluwen moeten worden opgeknapt. Dan zie je ze met bolletjes klei in hun bek naar de nestplaats vliegen en metselen ze de gaten dicht die zijn ontstaan. Soms is het halve nest verdwenen en moeten ze flink aan de slag.

Ze zijn al gezien!

Op 3 april zijn er in Nederland een stuk of 58 Huiszwaluwen gezien. In Zuid Holland zijn er 9 waarnemingen gedaan. Dus het zijn er nog niet veel. Wij hoeven hopelijk niet lang te wachten voordat de eerste zich voor onze camera's gaat vertonen. Wij wachten met spanning af op welke datum zij arriveren.

 

Annelies


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Huiszwaluw Alle Beleef de Lente blogs