naar vogelbescherming.nl Vogelbescherming Nederland - Samen voor vogels en natuur

Live

Lepelaar

Live

Slechtvalk

Live

Kerkuil

Live

Steenuil

Live

Kauw

Live

Ooievaar

Live

Huiszwaluw

Live

Voedertafel

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Havik

Jongste lepelaartje valt uit het nest   *   Zondag om 22:00 uur worden de webcams bij de koolmezen uitgezet   *   Alle acht koolmeesjes uit nest2 zijn uitgevlogen!   *   De jonge slechtvalkjes zijn geringd - het zijn drie vrouwtjes   *   Nestbouw huiszwaluw in volle gang!
Toon alle blogs & vlogs

Door Engbert BDL
Bosuil

De eerste takkeling

Engbert BDL | zondag 20 mei 2018 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 347x

Zaterdagavond 19 mei om ongeveer 22.05 uur verlaat het eerste jong de kast. Hierna zal deze niet meer in de kast terugkeren. Jonge bosuilen die de kast verlaten, hebben worden niet voor niets takkelingen genoemd.

Datgene wat we al eerder in de weblogs hebben aangegeven, is dat deze jongen door de ouders nog enige weken worden gevoerd, aleer ze zelfstandig prooien moeten gaan vangen. Daarvoor wordt de vangtechniek door beide ouders geleerd.

Vooral is/was mooi te zien dat dit eerste jong buiten op de tak ging zitten. De tak die Jan enige jaren terug heeft aangebracht om deze beelden te kunnen zien, heeft dus daadwerkelijk zijn vruchten afgeworpen.

Legekastsyndroom

Moeder heeft het jong inmiddels al twee à drie keer gevoerd, en de takkeling gaat eerdaags gezelschap krijgen van zijn of haar brusje, want biskuuk gaat de komende dagen ook gathangen. Hopelijk blijft die dan enige dagen zichtbaar, want Kuukeen was er als een speer vandoor.

Wat ik me wel realiseer is dat we over een week waarschijnlijk worden geconfronteerd met het legekastsyndroom, dus blijf nu nog maar even genieten nu het nog kan.

 

Engbert

 


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Bosuil Alle Beleef de Lente blogs

Deel dit bericht