Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Slechtvalk

Live

Ooievaar

Live

Bosuil

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Binnenkort

Koolmees

Binnenkort

Merel

Toon alle blogs & vlogs

De Bosuil: De lente gaat hier in de winter al van start

Bart Franken | zondag 25 februari 2024 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 190x

Het is zover. We zijn er weer. En terwijl sommigen nog zitten te wachten op de start van de lente, zaten wij in december al vol in spanning. Het is het 10e seizoen bosuil en we zijn meteen live, want er is al weer heel veel gebeurd!
Kiekeboe!

December 2023... Net voor de kerst... Jan, de eigenaar van de kast, stuurt een appje in de appgroep: "De uilen laten zich al goed horen. Komende week komen de technici voor de cams." Ja beste lezers, naast een mooie kerstwens kon ik me geen beter appje van Jan wensen. En de uilen waren ook al in de kast geweest! Dat beloofde wat. 

Maar dan...

Tja, jullie lezen het goed... Voor de kerst zijn wij al weer druk doende met de eerste voorbereidingen! Laten we het maar voorpret noemen. Onze Beleef de "Lente", begint dus eigenlijk in de winter al. Waarom we zo vroeg al beginnen bij ons team, daar komen we later op terug.

Maar dan... Begin januari. Jan geeft aan dat hij het verdacht stil vond de laatste week. Iets té stil misschien. Hoewel we achter de schermen al mee kunnen kijken in de kast, gebeurt er vrij weinig. Waar zijn de uilen? Geschrokken van het vele vuurwerk? Weinig voedsel door de overstromingen nabij de Roer en de natte weersomstandigheden? We weten het niet. Maar ook gedurende de 3 weken die volgen, blijft het wat angstvallig stil. Tot 23 januari, wanneer Jan laat weten dat hij en zijn vrouw in de ochtend wakker werden van het geluid van de uilen (wat een heerlijke manier van wakker worden!). Gelukkig maar!

En toen...

Ging het in een sneltreinvaart: Lokroepjes, uilen in de kast, prooien, paringen, we gaan jullie er de komende tijd uitgebreid over vertellen in onze blogs! Het resultaat is niet mis! We beginnen dit seizoen Beleef de Lente met 3 eieren van onze Bosuilen. Wat een geweldige seizoensstart!

Namens het hele team Bosuil, bloggers, moderatoren, clipmaker en Jan en zijn vrouw wens ik jullie een prachtig seizoen Beleef de Lente en hopelijk over niet al te lange tijd 3x beschuit met muizen bij onze prachtige Bosuilen!

 

Geniet van de natuur!

~ Bart

3 eieren!

Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Bosuil Alle Beleef de Lente blogs