Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Torenvalk

Live

Boerenlandvogels

Live

Huismus

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Ooievaar

Geen broedsel

Merel

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs

Dat is een kleine stap voor Kuuk, een grote stap voor de Kerkuil-familie

Pieter van den Assem | dinsdag 4 juni 2019 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 1009x

De laatste dagen is er veel gebeurd bij de kerkuilen, helaas waren dat niet al te leuke ervaringen. Maar laten met hoop naar de toekomst blijven kijken en daarbij genieten van alle prachtige, klunzige en grappige momenten die ze ons brengen.

Bergbeklimmers?

De kuikens hebben geen moment rust in de nestkast, ze scharrelen van links naar rechts, over en onder elkaar en dat allemaal achter die ene richel in de kast… Tot vanochtend! Het grootste kuiken waagde zich aan de grote beklimming en stond uiteindelijk triomfantelijk op de top! Deze richel is een goede oefening voor de kuikens om hun spieren te trainen om uiteindelijk genoeg kracht te hebben om de nestkast te verlaten, want die ingang ligt een stuk hoger. Wie zal als eerste die top bereiken?

 

Het nachtleven in de uilenkast

Overdag proberen de kuikens wat rust te pakken, ze zitten dan graag lekker knus tegen elkaar aan in de hoek van de kast. In de avond zijn ze het actiefst, kijk eens wat later op de avond naar de kuikens, er gebeurt altijd wel wat! De kuikens zie je ook vaak met hun kop heen en weer bewegen, bij uilen zitten de ogen vast in de oogkas, waardoor hun ogen altijd een vaste kant op kijken. Wij mensen kunnen onze ogen bewegen doordat de spieren die onze  ogen met de oogkas verbinden. Uilen hebben daar iets anders op bedacht, die bewegen gewoon heel hun kop mee, ze bewegen hun kop heen en weer om zo beter diepte in te kunnen schatten van wat ze willen zien.

 

Geen berg te hoog!

De kuikens groeien gestaag door en je ziet ze bijna met de minuut groter worden, ik garandeer u dat het s’ avonds nooit saai is bij de kerkuilen, je ziet ze hun vleugelspieren oefenen en hoe ze gevoerd worden. En misschien ziet u  ook wel wie als volgende de top gaat beklimmen!


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Kerkuil Alle Beleef de Lente blogs