Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Ooievaar

Live

Koolmees

Live

Merel

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Toon alle blogs & vlogs
Foto: Ben t P. Ronald Harxen / Fred van Diem

Door Ronald van Harxen
Voorzitter werkgroep STONE

Dank jullie wel

Ronald van Harxen, STONE | dinsdag 27 april 2021 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 484x

Dank jullie wel voor de vele, vele felicitaties met onze onderscheiding gisteren. Fantastisch dat jullie behalve met de uilen ook (een beetje:) met ons meeleven. Het was een complete verrassing. Zo hoort dat natuurlijk ook. We zouden een interview hebben met de krant over ons steenuilenwerk.

Tijd voor een nieuwe

Het grappigste was dat Pascal ook deels in het complot zat, maar dat hij niet wist dat hij er zelf ook een zou krijgen. Erg slim uitgedacht en gespeeld. Allemaal geinitieerd door een erfbewoner die vond dat het na 10 jaar weer eens tijd werd voor een nieuwe onderscheiding. Superleuk en dankjewel Ben!

Kwartje viel laat

Uiteraard speelde Benno het spelletje mee toen ik hem appte of we maandag even langs konden komen met een fotograaf om bij de perenboom een foto te maken voor de Gelderlander. Hij wist uiteraard wel beter. Pas toen er in plaats van de fotograaf een stoet van zes of zeven auto's met daartussenin een draaiorgel de lange oprit op kwam draaien, viel langzaam het kwartje. 

Namens Pascal en mij iedereen heel erg bedankt voor deze koninkijke surprise! 

Hoe gaat het verder?

Nu even wat serieuzere zaken: de uitkomst van de eieren. Helaas is er ook geen gisteravond geen eigepiep te horen geweest. Het is inmiddels 33 dagen na de leg van het eerste ei en de tijd begint een beetje te dringen. Of ze hebben speciaal gewacht tot Koningsdag (waar ik van uitga) of er is wat anders aan de hand. Wat ik al eerder schreef, de eileg verliep ook wat afwijkend met dat laatste ei zo lang na het voorlaatste. Vanaf het laatste ei zijn er dan ook nog maar 27 dagen verstreken. En dan zou het dus best nog goed kunnen komen. Verheugend is dat er vannacht een woelmuis en een vogel zijn binnengebracht. Verheugend voor het vrouwtje (en ons) dan. De slachtoffers denken (dachten) er zelf ongetwijdeld anders over. Dat biedt perspectief voor vanavond.

PS De Oranjebitter laten we nog even in de koelkast tot het weekend, maar de bijkleurende bonbons zij zo goed als op.


STONE

Steenuilenoverleg Nederland (STONE) is een landelijke werkgroep die steenuilenbescherming en -onderzoek co├Ârdineert, stimuleert en faciliteert. Daartoe wordt samengewerkt met relevante binnen- en buitenlandse, professionele en vrijwilligersorganisaties. STONE is een vrijwilligersorganisatie, zonder betaalde krachten. Bezoek de website van STONE


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Steenuil Alle Beleef de Lente blogs