Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Koolmees

Live

Torenvalk

Live

Boerenlandvogels

Live

Huismus

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Ooievaar

Geen broedsel

Merel

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs
Screenshot Beleef de Lente-cam

Door Sharon Lexmond

Daar zijn we weer!

Sharon Lexmond | zondag 1 maart 2020 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 821x

Welkom bij het zesde seizoen van de beleef-de-lente-bosuilen! Het belooft weer een boeiende tijd te worden. Achter de schermen hebben wij, van Team Bosuil namelijk al een aantal spannende dingen zien gebeuren....

''Dat is leuk, maar wat is er eigelijk gebeurd met het kuiken van vorig seizoen?''

Dat is een heel logische en veelgestelde vraag. Het antwoord daarop is dat het kuiken het hele avontuur helaas niet overleefd heeft. Zijn poot was dusdanig vergroeid dat hij hiermee niet in het wild zou overleven. Hij is dus uit zijn lijden geholpen. Dit is natuurlijk niet leuk, maar de natuur ís nu eenmaal ook niet altijd leuk. We hopen dan ook dat het aankomend seizoen een stuk beter zal gaan verlopen!

Aanpassing aan de kast?

Er is behoorlijk hard nagedacht over hoe het nu kwam dat 2 van de 3 eieren kapot zijn gegaan. Een gedachte was dat de bodem van de nestkast te hard zou zijn. Na het vorige seizoen is de nestkast flink onder handen genomen en, na de herfstschoonmaak, voorzien van een heuse grasmat. kunstgras welteverstaan. Daaroverheen ligt een flinke laag houtsnippers. De eieren kunnen nu dus in ieder geval niet kapotgaan door de harde bodem. 

Wat hebben we gemist?

Laten we beginnen met het allerbelangrijkst; De nestkast is weer bezet! :) We weten niet of het om hetzelfde koppel van vorig jaar gaat maar Man en Vrouw Bosuil hebben al flink van zich laten horen. Ook hebben er al prooi-overdrachten plaatsgevonden. Ennnnn .......

*tromgeroffel*

Op 24 februari om 05.11 was er een ''plokje'' te horen! Het eerste ei is gelegd! En ongeveer 3 dagen later op 27 februari om 0.40 werd het 2e ei gelegd!

Namens het hele Bosuil-team wensen we jullie heel veel plezier met een nieuw seizoen! Wij hebben er in iedergeval allemaal weer zin in!

De 2 eieren!

Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Bosuil Alle Beleef de Lente blogs