Navigatie overslaan

Uitgevlogen

Steenuil

Uitgevlogen

Vijver

Uitgevlogen

Kerkuil

Uitgevlogen

Ooievaar

Uitgevlogen

Gierzwaluw

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Merel

Uitgevlogen

Scholekster

Uitgevlogen

Boerenlandvogels

Uitgevlogen

Zeearend

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Koolmees

Geen broedsel

Boerenzwaluw

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs

Daar is ie dan….

Engbert BDL | zondag 12 maart 2023 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 152x

Ik gebruik maar dezelfde tekst als Emil, om de geboorte van het bosuilenjong aan te kondigen. Gisteravond was de eerste aankondiging al te zien, er was een gaatje in de eischaal ontstaan en de kleine was al voortdurend met moeders aan het communiceren.

Wachten beloont

Afgelopen nacht omstreeks vier uur kwam daar de kleine te voorschijn geholpen door ma bosuil. Grote stukken van de eischaal worden veelal door het vrouwtje opgegeten om zo weer wat kalk tot zich te nemen.

Op bovenstaande foto is de kleine te zien, ik heb dit screenshot , zonder toestemming van Liede overigens overgenomen vanuit de chat, maar ik hoop dat zij/hij mij dit vergeeft maar het is zo’n mooi plaatje dat ik het de overige kijkers het niet wil onthouden.

De komende dagen zullen we met regelmaat meer van de kleine te zien krijgen en zullen wij u verder op de hoogte houden van het reilen en zeilen in deze kast.

Uiltje pesten

In het clipje van gisteren “Uiltje pesten” zien een groepje vinkachtigen die op zo’n manier door de winter komen. U kent vast wel de grote groepen spreeuwen en grote scholen vis om te overleven. Kleine bosvogels doen dat in de wintermaanden ook. Al zoekend naar voedsel struinend door het bos om te overleven. Het zijn dan hoofdzakelijk Pimpelmezen, Koolmezen, Boomkruipers en Boomklevers,  vaak ook in gezelschap van  Kuif-en Zwarte mezen.

 

Engbert

 


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Bosuil Alle Beleef de Lente blogs