Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Ooievaar

Live

Koolmees

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Merel

Toon alle blogs & vlogs
merel man

Door Christ Grootzwagers
Natuurvereniging Ken en Geniet

Daar is hij dan de Merel

Christ Grootzwagers | maandag 16 maart 2020 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 844x

Voor het eerst in jaren bij Beleef de Lente, maar voor iedereen géén onbekende. Vroeger een echte bosvogel, Jack P Thijsse beschreef hem nog als een zeldzaamheid, welke moeilijk waar te nemen was. Nu zie je hem vaak in stad en dorp en niet alleen zien, maar heerlijk om naar te luisteren.
de nestplaats

De meest geliefde zwarte vogel, de merel

Zwarte vogels staan bij veel mensen in slecht aanzien, onze merel is daarop een uitzondering. De merel is dan ook een zangvogel met allure. Als er al een songfestival voor vogels zou bestaan, dan was hij beslist een finalist.

Team merel

Met zes vogelvrienden gaan we hier de toon zetten. We gaan u in vervoering brengen en bijspijkeren over het leven van de merel. De blogschrijvers hebben een schone taak, zij gaan vooruitblikken op wat komen gaat. Ieder doet dat op zijn eigen manier, met als doel u aan het beeld te kluisteren. Sienna, Linda en Christ gaan u inwijden in het leven van de merel. Verder zijn er drie dames die in ons clubhuis, de chatters helpen en daar alles in goede banen leiden, mod Mod, mod 10 en mod 7. En als laatste onze clipmaakster Ingrid.

Meteen al een nest

Natuurlijk fantastisch dat het paar merels het nest al bijna klaar heeft. Ze hebben hard gewerkt en het resultaat mag er zijn. Begonnen met wat eenvoudige takjes. Waarna allerlei materialen langs kwamen, al wat voorhanden is wordt benut. Zo ontstond dit fraaie nederige onderkomen. Dus gaan we met zijn allen goed luisteren, want dat is het eerste teken, wat we van de merel zullen vernemen. Vooral vroeg in de ochtend zullen we de eerste klanken gaan opvangen. Dan roept de man, dit is mijn plek, mijn territorium.

Dit is mijn plek

Onder een klein afdakje, ergens in een tuin aan de bosrand in de Veluwe, daar hangt een gevonden schedel. De eigenaar van de tuin heeft die meegenomen  en opgehangen, hij is van een Schotse Hooglander, gestorven van ouderdom. Ha dacht het merelpaar, dat is onze plek, lekker beschut, met een ideale aanvliegroute. De strijd om een goed gebied is al aan de gang. Wij gaan het mee beleven, u ook?

Spanning

Wanneer neemt vrouwlief plaats op haar nest. Wanneer legt ze haar eerste eitje?Hoeveel eitjes worden het? We gaan het samen zien, we gaan het samen beleven.

Zelf meedoen?

Wilt u meepraten, vragen stellen, of filmtips geven, maak dan een account aan via volgende link: account Beleef de Lente

Doe mee, zo wordt het beleven van de lente nog leuker.

  

merel vrouw

Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Merel Alle Beleef de Lente blogs