Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Ooievaar

Live

Koolmees

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Merel

Toon alle blogs & vlogs

Daar is hij dan!

Rianne Pickert | woensdag 29 maart 2023 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 260x

Daar is hij dan! 7TG, oftewel ‘’onze’’ BiesBaas man is weer gearriveerd op het nest in de Biesbosch. Met slechts drie dagen later dan vorig jaar nog altijd netjes op tijd. Maar er is geen tijd om uit te rusten, het nest is na al die maanden natuurlijk helemaal verslonst geraakt.

Opknappertje

Op de beelden is te zien dat BiesBaas al druk bezig is met het aanvoeren van takken om het nest na al die maanden van semi-leegstand weer tiptop te maken voor madam. Er begint zich nu al een mooie takkenring te vormen. Alle krakers worden direct vakkundig van het nest weggejaagd. De Canadese ganzen weten soms niet waar ze het zoeken moeten met zo’n intimiderende vogel achter ze aan. Zullen ze nog wat pogingen gaan wagen?

 

Verrassing!

Nu is het wachten tot mevrouw BiesBazin ook aankomt en dan zijn alle ingrediënten samen om weer een succesverhaal te beginnen. Is wat ik dacht… Tijdens het schrijven van dit blog kijk ik nog af en toe naar de camera, en wat zie ik daar? Twee visarenden op het nest! Het moet niet gekker worden. We gaan gelijk kijken of dit ‘’onze’’ BiesBazin is of een andere visarend. Wordt vervolgd!


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Visarend Alle Beleef de Lente blogs