Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Ooievaar

Live

Koolmees

Live

Merel

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Toon alle blogs & vlogs
Lente een nieuw begin

Door Christ Grootzwagers
Natuurvereniging Ken en Geniet

Daar is de merel weer

Christ Grootzwagers | vrijdag 7 april 2023 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 156x

De lente gaat nu echt van start, je hoort het overal, vanaf daken, lantaarnpalen, uit toppen van bomen. De merelman laat van zich horen, de dame's zijn iets bescheidener, maar spelen toch een voorname rol. Zij luisteren en denken man jij doet maar, ik ga bouwen en dat gaat snel. We gaan het beleven.

Nest

Zoals we gewend zijn, wordt het nest gebouwd op de schedel van een Schotse Hooglander. Schotse Hooglanders worden meer en meer ingezet voor landschapsonderhoud in de natuur. Ze zien er lief uit, maar houdt afstand, want het zijn en blijven wilde dieren.

Maar dat even zijdelings, ons merelkoppel is het eens geworden en de bouwtekening wordt nu uitgewerkt. Het fundament ligt er al, bestaande uit wat takjes vermengd met veel mos. Mos is er volop in de aanbieding met dit natte voorjaar, dus dat schiet lekker op.

Team

Natuurlijk staat er weer een geweldig team klaar om u te begeleiden. Deze onbetaalbare vrijwilligers zullen u bijstaan in de chat, uw vragen beantwoorden en u de mooiste beelden tonen, althans dat hopen ze.

3 blogschrijfsters staan in de startblokken, Linda, Lilian en Anke, je zult nog vaak van hen horen. Clipmaakster is Joanne, die zit al te wachten op uw tips. De moderatoren 3 en 12 zullen op de achtergrond aanwezig zijn, hoewel ze niet te beroerd zijn om ook in de chat af en toe te verschijnen.

Toeschouwers

Natuurlijk kunnen we niet om onze bezoekers heen, daar doen we het immers voor. Uw rol is een voorname, u bent kijker en wordt geacht de merels goed in de gaten te houden. Kijken is waarnemen, genieten en de vogels beter leren kennen. Gedrag van vogels leer je hier enorm goed, door veel te kijken. Waar kijken de merels naar, waarom roepen ze, waarom wipt een staartje omhoog? Allemaal dingen waarvan we leren, met als resultaat, een hoop merelkennis. Let op de chat en luister naar elkaar, durf te vragen via de tab vragen.

Genieten

U ziet het merelteam wil u graag op allerlei manieren betrekken, niets is overigens verplicht, maar het maakt de merelpagina wel leuker. Vrouw merel heeft het startsein al gegeven, samen gaan we er een mooi seizoen van maken, Beleef de Lente.

 


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Merel Alle Beleef de Lente blogs