Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Slechtvalk

Live

Ooievaar

Live

Bosuil

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Binnenkort

Koolmees

Binnenkort

Merel

Toon alle blogs & vlogs

Daar gaan ze!

Sienna Obdeijn | vrijdag 10 mei 2019 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 978x

Wat een dag vandaag! Het was de grote dag voor de koolmees kuikens uit nestkast 1. 
Koolmees voert jong. Foto: Shutterstock

De wijde wereld in

We wisten allemaal dat het vandaag zou gebeuren. Het grote uitvliegspectakel. Vanmorgen rond 12 uur verliet het eerste kuiken de nestkast. En als er een gaat, volgen er meer. Met ruim 2300 kijkers namen vijf koolmeesjes afscheid van de nestkast en trokken de wijde wereld in. Op het moment van schrijven is er nog een kuiken in de nestkast die de sprong nog niet gewaagd heeft. Het kleine donzige bolletje kijkt wel iedere keer door het gat en lijkt toch wel nieuwsgierig te zijn naar waar zijn broertjes en zusjes gebleven zijn. Het kuiken roept zijn ouders en een van zijn ouders komt zelfs even in de nestkast om hem eruit te lokken. Toch lijkt hij er nog niet veel zin in te hebben.  
 
De kuikens worden niet helemaal aan hun lot over gelaten zodra ze de nestkast verlaten hebben. De komende weken zullen zij nog bijgevoerd worden door hun ouders. Maar langzaamaan zullen zij toch echt hun eigen voedsel moeten gaan zoeken.   

Nog even geduld... 

In nestkast 2 zit het kroost nog allemaal knus tegen elkaar aan. Zij worden nog volop gevoerd. Bij hen zal het nog even duren voor zij zullen uitvliegen. Daar zullen we nog een paar dagen op moeten wachten. Dus als je vandaag de grote uitvliegshow hebt gemist, er komt nog een herkansing.  

Het rijk alleen 

Zou het laatste kuiken uit nestkast 1 vandaag het nest nog verlaten, of slaapt hij nog een nachtje in de nestkast, nu hij het rijk alleen heeft. Kijkt u mee?


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Koolmees Alle Beleef de Lente blogs