Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Torenvalk

Uitgevlogen

Huismus

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Ooievaar

Geen broedsel

Merel

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs

Cold Turkey

Anjo Schouten | zaterdag 24 juni 2023 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 165x

Nee, ik bedoel niet een reeds ingevroren kalkoen die u tegen de decemberdagen wanhopig een oven in tracht te duwen. Het is gewoon een harde manier om van een gewoonte af te komen. Dat klinkt onverbiddelijk en zo kil. Dat laatste is onmogelijk met deze warme dagen.

Ondermijnen

Soms kan je even in een ijverige bui vast een blog schrijven, tevreden achterover leunen om uren later iets te zien van "sjips, tekst aanpassen." U begrijpt, na het lezen van het blog over een lege kast en een lege tak, ik even zat te grijnzen toen het spul vier uil sterk de kast in kwam. Het zijn best wel een beetje watjes. In plaats van lekker met z'n allen op de tak een douche te nemen, nee, een beetje in de rommelkamer rondhangen.
Vier in de kast

Het afkicken

Als ervaringsdeskundige zeg ik, elk jaar gaat het beter. Nu niet verder vertellen hoor, maar mijn eerste hele seizoen, het was nog de kast in Harreveld, heb ik een traantje weg zitten pinken. Daar zaten ze in een kast in een schuur, en zodra de kuikens van het plankje vielen (niet altijd vrijwillig) zag je ze ook niet meer terug. Geen takken om in te dollen. Het moment dat het vrouwtje toen nog met een prooitje kwam, leeg nest en een muziekje bij de clip *slik*. Als we nu zien hoe de kuikens nog hollen en dollen over de takken en het dakje, heerlijk. En wie weet hoevaak we ze nog zullen zien?

De voordelen van...

De tijd zonder BDL. Eindelijk weer eens tijd voor het huishouden. Ik zeg wel tijd, zin is wat anders. Of lekker boeken lezen, met vrienden het bordspel Wingspan te spelen (te koop bij de VBN webshop) eens een dagje op stap in de natuur. En bedenk eens wat het kan besparen! Al die dozen tissues tegen de lachtranen, of mascara die je van je onderkin moet vegen. Al vind ik dat een vreemde plek voor mascara..

Wat we wel zullen missen

De fratsen van de kuikens. Die eik is wel een erg leuke speelplek. En de vrolijke commentaren in de chat. We kunnen alleen maar onze handjes dichtknijpen dat het zo'n leuk seizoen is. Niet alleen de kuikens, maar ook het gedrag van man steenuil. Het is een bijzonder seizoen en ik denk dat we massaal bijtekenen voor meer van dit soort seizoenen. Genoeg voedsel , maar dat ligt niet alleen aan ons. Geniet nog van wat we zien en dan met de beelden op ons netvlies af en toe in de stilte van een bos of park denken: natuur is wonderbaarlijk.

Headerfoto: Nel Bekema


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Steenuil Alle Beleef de Lente blogs