naar vogelbescherming.nl Vogelbescherming Nederland - Samen voor vogels en natuur

Live

Bosuil

Live

Havik

Live

Kauw

Live

Ooievaar

Live

Steenuil

Live

Slechtvalk

Live

Koolmees

Live

IJsvogel

Geen broedsel

Zeearend

Geen broedsel

Kerkuil

Tweede jong bij de BOSUIL!   *   Vijfde ei bij de KAUW!   *   Eerste jong BOSUIL uit het ei!   *   Vierde ei STEENUIL Winterswijk!   *   SLECHTVALK, een ‘indringend’ verhaal
Toon alle blogs & vlogs

Door Leo Daanen
BDL vrijwilliger Stork

Ciconia ciconia.

Leo Daanen, STORK | dinsdag 16 mei 2017 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 325x

Ciconia ciconia is de Latijnse naam voor ooievaar, Stork is de Engelse benaming voor een ooievaar.
Foto Leo. kopie van Website Stork, Doneren maar !!

Stichting

Stork betekent ook nog wat anders, namelijk:

STichting Ooievaars Research and Knowhow en daar zijn wij als bloggers, maar ook nog vele andere ooievaarliefhebbers lid/donateur van. Vandaar dat wij bij BDL ook allen als achternaam Stork dragen:  Arda Stork, Caroline Stork, Annemieke Stork, Wim Stork en Leo Stork.

Donatie

Stork maakt uitsluitend gebruik van vrijwilligers en wordt draaiende gehouden m.b.v. donaties en giften. Zoals jullie gezien hebben, is de banner om te sponsoren er niet dit jaar. Er kan wel op een andere manier gesponsord worden hoor!

Bovenin de site van Beleef de Lente kun je op “Help Mee” klikken en een donatie doen voor vogels. Hiermee steun je dan Vogelbescherming Nederland daarmee tegelijkertijd deels ook Stork. Je kunt echter ook direct naar STORK (de website van Stork) gaan en daar op het tabblad financieel klikken. Daar kan iedereen donateur worden van Stork, dus dan ben je ook gelijk donateur van jullie geliefde ooievaars. Want elke donatie wordt gebruikt voor de ooievaars, in welke zin dan ook. Ook is er de mogelijkheid om een gift te doen en ook deze giften gaan allemaal naar de ooievaars.

Ringen

Zoals ik al eerder zei, gaan alle inkomsten van Stork weer terug naar de ooievaars. Foldertjes over de ooievaars maken en verspreiden kost geld, de website, Nestkaart ooievaars, ringen en noem het maar op, alles kost geld. Een ooievaar ringen kost gemiddeld € 10,00 per ooievaar en uit het ringen, zoals jullie inmiddels wel weten, kunnen wij veel informatie halen. Zo kon je twee jaar geleden via Beleef de Lente (donatie banner) een ooievaar laten ringen door €10,00 te doneren/storten.

Dit kan natuurlijk dit jaar ook weer!

Klik op deze link DONATIE/GIFT en wordt donateur, of doe een gift aan Stork en wij als ”vrijwilligers” ringen dan geheel gratis de jonge ooievaartjes.  

Alvast dank voor uw donatie, mede namens alle leden van Stork.

Maar natuurlijk ook namens alle ooievaars, want door al het ringwerk en bijbehorend onderzoek, zijn er tenslotte weer meer ooievaars te zien in Nederland en ook in andere landen.

Ik zou zeggen, doe uw best en steun de ooievaars.

 

Groetjes, Leo.


STORK

STORK, de Engelse naam voor een echte Nederlandse vogel: de ooievaar. STORK is een vrijwilligersorganisatie, die zich belangeloos inzet voor de ooievaars in Nederland. In de jaren zestig waren de ooievaar in Nederland vrijwel uitgestorven, door het gebruik van zware pesticiden zoals DDT. Om de ooievaar te laten terugkeren, hebben vele vrijwilligers en Vogelbescherming Nederland zich sinds 1969 flink ingezet. Het doel was de terugkeer van de ooievaar als broedvogel in Nederland. Dat lukt. Met de ooievaars lijkt het nu goed te gaan. Het aantal broedparen neemt weer toe. Bezoek de website van STORK


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Ooievaar Alle Beleef de Lente blogs

Deel dit bericht