naar vogelbescherming.nl Vogelbescherming Nederland - Samen voor vogels en natuur

Live

Voedertafel

Live

Kerkuil

Live

Steenuil

Uitgevlogen

Huiszwaluw

Uitgevlogen

Slechtvalk

Uitgevlogen

Ooievaar

Uitgevlogen

Kauw

Uitgevlogen

Lepelaar

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Havik

Drukte op de tak   *   Vijf kuikens en een muis   *   Smullen van een peer   *   Jongste kerkuilskuiken heeft het niet gered..   *   Steenuil is een dagje thuis
Toon alle blogs & vlogs

Door Mars Gremmen

Chaos!

Mars Gremmen | donderdag 9 mei 2019 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 91x

Ja hállo, dat is niet de bedoeling! Zes kuikens op het voorste nest van de berkcam! Met een opvallend oudere kuuk uit een ander nest.

Hoeveel kuikens zitten er dan nog in het achterste nest? Niet te zien door dat verdraaide berkstammetje. En een pittende ouder. Zou het doodgewaande kuiken misschien zijn wedergekeerd? Help, ik kan geen wijs meer worden uit deze lepelaarwarboel!

Groeispurt

Een kuiken uit het voorste nest staat op. Mijn hemel, wat zijn z’n poten lang. Het lijkt wel alsof ze een centimeter per dag groeien. En aan de rechtervleugel, die hij nu strekt, lijkt geen eind te komen. Het nest kraakt in zijn voegen. Kan het die hele club wel houden?

Crèche

Bij lepelaars die op de grond broeden vormen zich na verloop van tijd ‘crèches’ met jonge lepelaars. Het lijkt erop dat dat hier ook aan de hand is.

Twee oudere lepelaars komen langs en beginnen de kuikens op het achterste nest te molesteren. Complete chaos!

Poll

Intussen blijken de lepelaarclubhuisbezoekers notoire gokkers te zijn. In een ‘uitvliegpoll’ wordt er gewed op welke dag en op welke tijd het eerste jong uitvliegt. "Wegvliegen en aankomen zoals M en V dat ook doen. Niet buiten of in beeld stappen, springen, huppelen of klauteren." De winnaar van de weddenschap krijgt een handvol felicitaties uitbetaald.

Die eerste vlucht zal vast niet lang meer duren!

Edit: clipmaker Nella is ongeveer drie keer zo intelligent dan mij en haalt de lepelaarwarboel schijnbaar moeiteloos uit de knoop.

Headerfoto: grote drukte op het voorste berkcamnest. Foto 2: acrobatische toeren op de nestcam. Foto 3: Remi. Broertjes/zusjes waren even het nest uit geklommen.

Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Lepelaar Alle Beleef de Lente blogs

Deel dit bericht