naar vogelbescherming.nl Vogelbescherming Nederland - Samen voor vogels en natuur

Uitgevlogen

Steenuil

Uitgevlogen

Kerkuil

Uitgevlogen

Huiszwaluw

Uitgevlogen

Slechtvalk

Uitgevlogen

Ooievaar

Uitgevlogen

Kauw

Uitgevlogen

Lepelaar

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Voedertafel

Geen broedsel

Havik

Alle Beleef de Lente camera's gaan op 29 september definitief uit.   *   Helaas heeft nog een jong kerkuiltje het niet gered   *   Onraad bij de kerkuil   *   Schoon en fris   *   Drukte op de tak
Toon alle blogs & vlogs

Door Bart Franken
Vogelbescherming

Bre(a)king nieuws!

Bart Franken | vrijdag 20 april 2018 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 456x

Na lang wachten, zagen we vanmiddag ineens hoe Vrouw Bosuil zich heel druk maakte met wat er onder haar gebeurde. Wat gebeurde daar? En toen zagen we het…
Broedtijd 2015-2018

Breek-ing nieuws

Voor een kuiken moet er een eitje gebroken worden. Om 16:42 uur vandaag zagen we dat (V) Vrouw Bosuil zich ineens heel erg bezig hield met wat er onder haar gebeurde. En toen kwam ineens een stuk eierschaal onder haar vandaan. Geweldig, het tweede kuiken is geboren!

Biskuuk en beschuit met muisjes!

Bij onze bosuilen is sinds ze de sterren van Beleef de Lente zijn de traditie om het tweede kuiken ‘Biskuuk’ te noemen. Biskuuk: Tweede kuukje/kuiken. Biskuuk is ook een analogie voor Biskwiet (bis cuit.. frans voor dubbel gebakken, oftewel beschuit) en dat mag, nu beide eieren uitgekomen zijn. Beschuit met muizen!

Broedtijd

Biskuuk heeft er ongeveer 694 uur over gedaan om uit het ei te komen. Dat is ietsjes korter dan eerdere jaren (zie tabel). Mogelijk dus zoals Renée in het vorige blog al zei dus omdat V de kast minder heeft verlaten dan voorgaande jaren. Er is meer gebroed.

De komende tijd

De komend tijd wordt het hard werken voor Man en Vrouw. De kuikens groeien als kool maar daar moeten wel prooien voor gevangen worden. Wie weet wat voor spannende momenten we met de kuikens allemaal gaan beleven? Het groeien, het rekken en strekken, het gathangen… En natuurlijk het uitvliegen. Dat hopen we van harte. Wil je weten hoe het de kuikens vergaat? Tja… Dan moet je dus net als wij, blijven kijken!!


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Bosuil Alle Beleef de Lente blogs

Deel dit bericht