naar vogelbescherming.nl Vogelbescherming Nederland - Samen voor vogels en natuur

Live

Bosuil

Live

Havik

Live

Kauw

Live

Ooievaar

Live

Steenuil

Live

Slechtvalk

Live

Koolmees

Live

Groene specht

Geen broedsel

Zeearend

Geen broedsel

Kerkuil

drie jonge SLECHTVALKEN op het balkon   *   Jonge GROENE SPECHTEN   *   14 dagen jonge STEENUILEN   *   Jonge KAUW aan de wandel   *   HAVIKjong regelmatig alleen op het nest
Toon alle blogs & vlogs

Door Bart Franken
BDL vrijwilliger Vogelbescherming

Bre(a)king nieuws!

Bart Franken | vrijdag 20 april 2018 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 67x

Na lang wachten, zagen we vanmiddag ineens hoe Vrouw Bosuil zich heel druk maakte met wat er onder haar gebeurde. Wat gebeurde daar? En toen zagen we het…
Broedtijd 2015-2018

Breek-ing nieuws

Voor een kuiken moet er een eitje gebroken worden. Om 16:42 uur vandaag zagen we dat (V) Vrouw Bosuil zich ineens heel erg bezig hield met wat er onder haar gebeurde. En toen kwam ineens een stuk eierschaal onder haar vandaan. Geweldig, het tweede kuiken is geboren!

Biskuuk en beschuit met muisjes!

Bij onze bosuilen is sinds ze de sterren van Beleef de Lente zijn de traditie om het tweede kuiken ‘Biskuuk’ te noemen. Biskuuk: Tweede kuukje/kuiken. Biskuuk is ook een analogie voor Biskwiet (bis cuit.. frans voor dubbel gebakken, oftewel beschuit) en dat mag, nu beide eieren uitgekomen zijn. Beschuit met muizen!

Broedtijd

Biskuuk heeft er ongeveer 694 uur over gedaan om uit het ei te komen. Dat is ietsjes korter dan eerdere jaren (zie tabel). Mogelijk dus zoals Renée in het vorige blog al zei dus omdat V de kast minder heeft verlaten dan voorgaande jaren. Er is meer gebroed.

De komende tijd

De komend tijd wordt het hard werken voor Man en Vrouw. De kuikens groeien als kool maar daar moeten wel prooien voor gevangen worden. Wie weet wat voor spannende momenten we met de kuikens allemaal gaan beleven? Het groeien, het rekken en strekken, het gathangen… En natuurlijk het uitvliegen. Dat hopen we van harte. Wil je weten hoe het de kuikens vergaat? Tja… Dan moet je dus net als wij, blijven kijken!!


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Bosuil Alle Beleef de Lente blogs

Deel dit bericht