Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Ooievaar

Live

Koolmees

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Merel

Toon alle blogs & vlogs
Ronald Harxen / Fred van Diem

Door Ronald van Harxen
Voorzitter werkgroep STONE

Breaking news!

Ronald van Harxen, STONE | vrijdag 5 april 2024 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 107x

Als u de hele nacht bent opgebleven om live de geboorte van het vijfde ei mee te maken, had u beter kunnen gaan slapen. Het is er nog niet! Tegen alle verwachtingen in. Toen Vrouwe Steenuil vanochtend terugkwam stond onze snorreporter uiteraard klaar om haar te vragen wat er aan de hand is.

Goedemorgen mevrouw, mag ik u wat vragen?

O, ben jij dat weer. Je stond gisteren ook al hier. Ben je me aan het stalken of zo? Nou, daar ben ik niet zo van gediend hoor. En mijn man al helemaal niet, zo meteen vliegt hij pardoes nog tegen een boom.

Sorry, sorry mevrouw, maar de kijkers willen graag weten waarom u nog geen vijfde ei hebt gelegd.

Dat hebt ik gisteren toch al gezegd: we zijn er nog niet uit, mijn man en ik. Het is best een hele beslissing, zo'n vijfde ei. Die willen we niet lichtvaardig nemen. We hebben er tussen het muizen vangen de hele nacht over liggen dimdammen, de voors en tegens afwegen. En het moet echt een gezamenlijke beslissing zijn. Ik kan wel een ei leggen tegen zijn zin in, maar zo doen we dat niet. We zijn een modern gezin.

Dat is mooi om te horen mevrouw, dat vinden de kijkers vast ook leuk. Maar de vraag blijft: wanneer neemt u het besluit?

O, ergens in de loop van dag denk ik. We zien wel. Ik wil er geen druk op zetten. Daar wordt mijn man zenuwachtig van. Heeft u hem trouwens gezien vannacht toen hij achter onze buurman aanging?

U bedoelt de kerkuil??

Ja, die, ja, Die broedt hier in dat grote huis om de hoek en hij heeft af en toe de gewoonte als een kamikazepiloot over ons heen te scheren. Beetje indruk maken, de macho. Uilen met geld, die denken dat ze alles kunnen maken! Maar mijn man is er direct achteraan gevlogen, zag u dat? Hij heeft hem flink de waarheid verteld. Hij is toch zo'n dappere held, mijn man! O, ik wil zo dolgraag nog een eitje erbij ... 

Klopt het dat u om iets voor vijven ook hier was?

Zo, jij staat goed op te letten! Heb je niks beters te doen? Maar het klopt ja. Ik kreeg in enen zóóón aandrang. Maar toen dacht ik: meid, niet doen. Dat hoort niet als je er nog niet overuit bent. Stel je voor als hij thuiskomt en er liggen er vijf in plaats van vier. Hij kan best tellen hoor. En dan kan ik er wel de hele tijd op blijven zitten, dat hij het niet ziet. Maar een keer komt het toch uit. En dan heb je de poppen aan het dansen.

Nog een laatste vraag mevrouw, staat u mij toe?

Nou, vooruit, de laatste dan. Ik wil naar binnen, ben moe en de eitjes worden koud.

Kan het ook zijn dat u het bij vier laat, dat er geen vijfde ei meer bijkomt? 

Beste jongeman, wat hebt ik nu straks gezegd? ik weet het nog niet! Houd toch eens op met zeuren. We zien het wel. En mag ik er alsjeblieft langs nu? Ik wil zitten en mijn schatjes zien. Moven!


STONE

Steenuilenoverleg Nederland (STONE) is een landelijke werkgroep die steenuilenbescherming en -onderzoek co├Ârdineert, stimuleert en faciliteert. Daartoe wordt samengewerkt met relevante binnen- en buitenlandse, professionele en vrijwilligersorganisaties. STONE is een vrijwilligersorganisatie, zonder betaalde krachten. Bezoek de website van STONE


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Steenuil Alle Beleef de Lente blogs