naar vogelbescherming.nl Vogelbescherming Nederland - Samen voor vogels en natuur

Uitgevlogen

Ooievaar

Uitgevlogen

Havik

Uitgevlogen

Steenuil

Uitgevlogen

Slechtvalk

Uitgevlogen

Groene specht

Uitgevlogen

Zwarte stern

Uitgevlogen

Kauw

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Kerkuil

Geen broedsel

Koolmees

Geen broedsel

IJsvogel

Geen broedsel

Zeearend

Werk mee aan Beleef de Lente 2019, word vrijwilliger   *   Live beelden staan uit, bekijk de videoclips en blogs!   *   Genoten van Beleef de Lente 2018? Sms BEDANKT naar 4333 en steun ons eenmalig met 3 euro   *   Seizoensfilmpje van de HAVIK staat online   *   Jonge STEENUIL gegrepen door bosuil?
Toon alle blogs & vlogs

Door Bart Franken
BDL vrijwilliger Vogelbescherming

Bosuilenseizoen in Vogelvlucht

Bart Franken | dinsdag 29 mei 2018 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 223x

Nu het bosuilenseizoen bij Beleef de Lente ten einde loopt, maken wij als team de balans op. En we hebben nog extra goed nieuws! Lees snel verder...

Het seizoen van de Bosuil bij Beleef de Lente komt op z'n einde nu de kuikens uitgevlogen zijn en uit beeld zijn. Gelukkig is het nog niet helemaal over met de pret. Een aantal dingen op een rijtje:

Seizoensoverzicht: Samenvatting in vogelvlucht

Onze clipmaker Emil heeft ontzettend z'n best gedaan om een mooie clip te maken met een samenvatting van dit seizoen. Het is een prachtig overzicht geworden van eerste entree in de kast tot uitvliegen. Emil, een top clip! Bedankt!

Seizoensoverzicht in statistieken

Onze blogger Renée is op dit moment hard bezig om alle statistieken op een rijtje te zetten. Hierbij worden ook alle gegevens uit het onderzoek meegenomen. Dit heeft menig kijker bloed, zweet en tranen gekost om mee te doen met het analyseren van de livebeelden. Renée komt zo snel mogelijk met een compleet overzicht met interessante statistieken. Blijf dus vooral nog even kijken bij de Bosuil Blogs zo af en toe.

En dan nog even wat mooi nieuws

De kuikens blijven nog wel een tijdje als takkelingen in de buurt van de nestkast totdat ze volgroeid zijn, een mooi verenkleed hebben en voor zichzelf kunnen zorgen. Dat is sommigen van jullie al wel bekend.

Nu heeft Jan ontzettend hard z'n best gedaan om de kuikens te zoeken en er is mooi nieuws. De kuikens zijn herenigd! Ze hebben elkaar gevonden en zitten hoog in de bomen verscholen. Soms overdag vergezeld door een van de ouders. Het lijkt er op dat de kuikens gezond zijn en goed gevoerd worden. Helaas is het Jan nog niet gelukt om foto's te maken. Mochten deze nog komen, komt dit uiteraard ook hier in een blogje. 

 

Ook zo genoten van Beleef de Lente?

Sms BEDANKT naar 4333 en steun Vogelbescherming eenmalig met 3 euro.


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Bosuil Alle Beleef de Lente blogs

Deel dit bericht