Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Ooievaar

Live

Koolmees

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Merel

Toon alle blogs & vlogs

Bosuilenlijm…..

Engbert BDL | zaterdag 20 april 2024 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 106x

Het begint nu toch echt spannend te worden, wanneer K2 of K3 de kast verlaten. Wordt het vanavond, vannacht , morgen op de dag of kunnen we nog enkele dagen genieten?

Uitvliegen

De keren dat er gezien is dat er jonge bosuilen uitvliegen, is dat overdags en dan veelal in de vroege ochtend. In de nacht is dat nagenoeg niet waarneembaar, vandaar ook het vermoeden dat het op de dag plaatsvindt. Als laatste kan ik nog meegeven dat ze voorafgaand aan het verlaten van de kast door het vrouwtje worden gestimuleerd dit te doen, luid roepend nodigt ze haar jongen uit, zoals kom maar naar buiten.

Zorg

In het clubhuis is er de nodige zorg dat als deze uilskuikens uit kast fladderen ze dan van ruim vijf meter naar beneden vallen. U moet zich voorstellen dat ze met de inmiddels al aardig ontwikkelde vleugels deze val aardig kunnen onderbreken. Eenmaal op de grond weten ze met gezwinde spoed een boom te vinden om daar dan zo snel mogelijk naar boven te klimmen.  Met deze ervaring in het achterhoofd stellen wij dan ook dat het zeer aannemelijk is dat ze dus bij daglicht (zicht) de kast verlaten. Hierbij worden ze vergezeld door het vrouwtje, al dan niet toegezongen door merels en of andere voedselbronnen van de toekomst.

Genieten

Hopelijk heeft die man tijdens het ringen wel wat bosuilenlijm op de vloer van de nestkast gedaan zodat wij nog wat langer kunnen genieten.

Geniet zo lang het nog kan, Engbert


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Bosuil Alle Beleef de Lente blogs