Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Ooievaar

Live

Koolmees

Live

Merel

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Toon alle blogs & vlogs

Blogs, interviews, informatie . . .

Leo Daanen, STORK | dinsdag 20 april 2021 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 513x

Ja Beleef de Lente is voor ons als vrijwilligers met name Arda, Wim, Annemieke en mijzelf niet alleen maar ooievaars kijken hoor ! Nee er komt wel meer bij kijken haha.

Blog schrijven.

Zondag 18 april, even kijken hoe zat het ook alweer, donderdag heeft Arda een blog gemaakt over de Nijlgans in de hoogspanningsmast, die het ooievaars nest ingepikt heeft, super leuk Arda. Zaterdag is Wim zijn blog dag, Wim schreef een blog Natuurjungle, met veel raakvlakken over hoe wij de natuur inpikken en er zodoende minder ruimte voor de vogels is. Het is de realiteit en mooi omschreven door Wim. Dinsdag is mijn blog dag weer en dus moet ik niet met hetzelfde of erop lijkend verhaal komen natuurlijk !  Op dit moment maandag 9.00 uur zit  ik achter de pc mij suf te piekeren waar ik het nu eens over zal hebben haha, gelukkig heb ik dat niet vaak, of bijna nooit.

Interview L1

Vrijdag 16 april: Mijn hele tuin ligt overhoop en we zijn volop nieuwe stoepen aan het leggen, als op dat moment mijn mobiele telefoon over gaat. Goede morgen Leo, met Bas van Omroep Limburg (L1 genaamd). Komt het even gelegen dat ik je bel ? Euhhh ja, en eigenlijk euhhh Nee (in gedachte denk ik nee niet nu joh), maar vertel Bas. Ik zou graag even met je willen praten over de actuele stand van zaken, wat betreft de ooievaars in Gennep. Oh ja, we zijn hier volop met de tuin bezig eigenlijk, maar wat is je voorstel Bas. Nou ik had even naar Gennep willen komen en je daar even willen interviewen, maar ik kan ook even naar jou thuis komen als dat handiger is. In gedachten denk ik “handiger is als je thuis blijft haha” maar hoe laat had je in gedachte dan. Als ik om 11.00 uur bij jou ben is dat oké. Nou ja dan kom maar even Bas, tot straks dan.  

Informatie

Tsja dan denk je als je ophagt, mijn god wat heb ik nu weer gedaan, zijn we hier volop bezig en toch spreek ik nog midden op de dag af om een interviewtje te doen. Ik loop naar buiten en roep, jongens er is om 11.00 uur pas koffie, want dan krijg ik nog effe iemand anders op de koffie. En ja hoor klokslag 11.00 uur stond Bas op de stoep. Koffie Bas, hij is nu toch klaar haha, terwijl het werkvolk aan de koffie zit, vuurde Bas zijn vragen over de ooievaar in Gennep af. Er bellen wel vaker redacties voor een interview of voor krantenartikel bijv. Nu even terug naar maandag 09.00 uur, welk blog ik zal gaan schrijven. Heeee dat is ook wel leuk, ik ga eens een blog maken over hoe het achter de schermen eraan toe gaat hier. Ik plak meteen de link van het interview erin en ja hoor, dan kunnen jullie het allemaal zelf beluisteren op L1 haha. Komt je bezoek toch nog mooi uit Bas, ik stuur deze informatie gewoon via mijn blog door. Nou bij deze mijn nieuwe blog dus !!

Klik op deze Link L1 Radio klik na het lezen van de tekst onder de tekst op de blauwe balk met pijltje voor het interview.

Veel luister plezier allemaal, groetjes Leo.

 

Foto Leo: Ohhh ja, ik was eigenlijk in mijn tuin bezig haha, dus snel weer verder met de stoepen leggen. Anders komt het niet af. Dan kan ik straks na BdL lekker uitpuffen hier. ;-)

STORK

STORK, de Engelse naam voor een echte Nederlandse vogel: de ooievaar. STORK is een vrijwilligersorganisatie, die zich belangeloos inzet voor de ooievaars in Nederland. In de jaren zestig waren de ooievaar in Nederland vrijwel uitgestorven, door het gebruik van zware pesticiden zoals DDT. Om de ooievaar te laten terugkeren, hebben vele vrijwilligers en Vogelbescherming Nederland zich sinds 1969 flink ingezet. Het doel was de terugkeer van de ooievaar als broedvogel in Nederland. Dat lukt. Met de ooievaars lijkt het nu goed te gaan. Het aantal broedparen neemt weer toe. Bezoek de website van STORK


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Ooievaar Alle Beleef de Lente blogs